Ribó i Dalmau es comprometen a augmentar el parc de vivenda pública per a enfrontar la bombolla del lloguer

L'alcalde de València i el conseller de Vivenda s'inspiren en l'exemple d'altres ciutats europees, com ara Berlin o París, per a buscar fórmules de lloguer assequibles
17 juliol 2019 14:26h
Ribó i Dalmau s'han mostrat compromesos a buscar fórmules per a reduir el preu del lloguer. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Les institucions es posen mans a l'obra per a enfrontar l'augment de preu de lloguer a València. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, han afirmat que estan "compromesos" a augmentar el parc públic d'habitatge i a rehabilitar aquelles edificacions que no estan en condicions de ser habitades per a abordar el "problema seriós" de lloguer que existeix a la ciutat de València.

En aquesta postura s'han mostrat ambdós representants en la primera de les reunions que esperen mantindre durant els pròxims anys. Dalmau ha destacat que cal que es troben "mesures" perquè el preu del lloguer siga assumible per a qualsevol persona. La fórmula per a garantir "el dret a un habitatge digne" encara queda per concretar, però el conseller ha posat l'exemple d'altres ciutats europees, com ara Berlín o París, on també existeix un problema d'habitatge que s'està tractant d'afrontar.

En concret, el vicepresident ha assenyalat que cal trobar solucions per al barri del Cabanyal. "Ha de ser un aparador de bellesa", ha afegit. En aquest sentit, ha plantejat la possibilitat que el barri es convertisca en una "obertura a la mar", sense acabar de definir com es produiria.

Per la seua banda, Ribó ha incidit que la voluntat de l'Ajuntament de trobar solucions a la bombolla del lloguer es reprodueix en l'actual estructura municipal: s'han desglossat habitatge i patrimoni en dues àrees diferents. Tot i això, la Regidoria de Patrimoni Municipal i la d'Habitatge continuen en mans de la mateixa persona: l'edil Isabel Lozano.

L'alcalde també ha afirmat que van detectar el problema a mitjan legislatura i que, per aquesta raó, van incloure noves ajudes per al lloguer. En aquest sentit, la intenció de l'Ajuntament i de les conselleries és seguir mantenint reunions per a trobar vies d'un lloguer sostenible.

next