Ribó defensa Compromís com una força "valenta" que dona estabilitat a la ciutat

El candidat de la coalició a l'Alcaldia es compromet a engegar un pla d'habitatge de lloguer assequible per a València
18 maig 2019 19:01h
Compromís celebra al Parc Cental l'acte central de la campanya. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha assegurat que aquesta coalició ha de liderar el govern municipal perquè és una força d'"estabilitat" que sap gestionar la pluralitat però també "valenta" per a defensar els interessos dels valencians.

Ribó ha tancat aquest dissabte al Parc Central l'acte central de Compromís de les eleccions municipals i europees del 26 de maig, acompanyat per la vicepresidenta del Consell en funcions, Mónica Oltra, i per l'eurodiputat i candidat al Parlament Europeu Jordi Sebastià.

Ha destacat que en aquests comicis València ha de triar entre avançar cap al futur o tornar al passat i ha defensat que la força de Compromís és "generar il·lusió" i no por, perquè no tenen "por a ningú, ni a la gent que porta el nom d'un diccionari ni a ningú".

Després de defensar la gestió d'aquests quatre anys i una València de l'honradesa enfront de la València corrupta del passat, ha advocat per avançar, amb propostes com un pla d'habitatge de lloguer assequible en col·laboració amb l'empresa privada, plans d'ocupació per a joves, majors de 55 anys i aturats de llarga duració o l'extensió de zones verdes.

També ha apostat per un pla de participació en tota la ciutadania per a decidir "entre tots" el model de ciutat que es vol per al futur i ha advertit que seguirà reivindicat al govern qüestiones com el túnel passant o l'assumpció del deute de la Marina.

Per part seua, Mónica Oltra ha assegurat que Ribó és "un gran alcalde" perquè té idees i ideologia, i perquè sap governar, aplicant polítiques en favor del medi ambient i de les persones, i fent una gestió eficaç, a més de tindre "saviesa, serenitat i capacitat de diàleg" i ser, sobretot, "una gran persona".

"Ribó és la mare que necessita aquesta ciutat", ha afirmat la vicepresidenta del Consell en funcions, qui ha dit que és moment de consolidar la política de canvi iniciada fa quatre anys i per a això, ha dit, és necessària "una aliança entre l'ajuntament i la Generalitat".

Per a Oltra, els dos reptes dels pròxims anys són "la lluita contra el canvi climàtic i el col·lapse ecològic" i la reducció de les desigualtats entre les persones, qüestions en les quals Compromís ja està treballat, i ha animat als valencians a omplir les urnes de somriures i il·lusió el pròxim 26 de maig. L'eurodiputat Jordi Sebastià ha defensat la importància que Compromís tinga representació a Europa perquè puguen dur-se a terme aquelles polítiques que ja està aplicant aquesta coalició tant a València com al País Valencià.

next