Ribó demana al govern espanyol que modifique la Llei de Mecenatge per a cobrar IBI a l'Església

L'alcalde ha alertat sobre la competència "deslleial" dels espais dependents de l'entitat religiosa, com ara universitats o hospitals
8 agost 2019 16:30h
Ribó ha indicat que le Llei de Mecenatge fa "molt difícil", tot i que "no impossible", cobrar l'IBI a l'Església. / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha instat el govern espanyol que modifique la Llei de Mecenatge que fa "molt difícil, no impossible", poder cobrar l'IBI a l'Església. També ha advocat per estudiar aspectes com la competència deslleial d'algunes institucions de l'Església, circumstància que la Unió Europea (UE) té molt en compte. 

Així s'ha manifestat Ribó durant una visita a la Marina al costat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en ser preguntat sobre com pot l'Ajuntament cobrar l'IBI a l'Església sense una legislació estatal. 

Ribó ha afirmat que cal "conscienciar l'Estat, que ha de donar determinats passos, com ara modificar la Llei de Mecenatge" del govern de José María Aznar, que "fa que en aquest moment siga molt difícil, no impossible, cobrar a l'Església". 

A més, ha precisat que el govern espanyol ha de "plantejar-se seriosament un element que la UE té molt en compte: no es pot fer competència deslleial". "Qui té una universitat privada que no paga imposts enfront d'una universitat privada que paga imposts fa competència no gaire lleial. Qui té un hospital privat que no paga imposts enfront d'un hospital privat que els paga fa competència no gaire lleial", ha detallat.

Al seu judici, els dos passos "fonamentals" que ha de donar el govern són modificar la Llei de Mecenatge –ja que, al seu judici, "no és qüestió del concordat"–, i "treballar seriosament els temes amb la UE".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next