Ribó destaca l'augment de més de 3.000 persones censades en les primàries de Compromís

L'alcalde de València demana un segon mandat per a "continuar renovant i modernitzant la ciutat"
23 febrer 2019 11:53h
Ribó ressalta que "Compromís és l'única formació política que no solament té primàries per al seu cap de llista, sinó que a més té primàries per a tota la llista". / COMPORMÍS

VALÈNCIA. L'alcalde de València i candidat de Compromís, Joan Ribó, ha destacat aquest dissabte l'augment de més de 3.000 persones que han sigut censades per a votar en les primàries de la coalició respecte a les eleccions municipals del 2015. Ribó ha estimat que, "com a mínim, es doblarà la participació que va haver-hi fa quatre anys".

En les primàries de Compromís per València del 2015 van votar entorn de 5.500 persones, mentre que en les actuals ja hi ha censades 8.500, que podran votar els candidats a partir del dimecres 6 de març. Les votacions, obertes a tota la ciutadania inscrita en el cens, es realitzaran per Internet entre el 6 i el 8 de març i de manera presencial el dissabte 9. El termini per a inscriure's acaba aquest diumenge, 25 de febrer.

"És un indicador que la gent cada vegada creu més en aquestes formes. Formes de triar les llistes no controlades pels aparells del partit, sinó controlades per totes les persones", ha afirmat Ribó en declaracions als mitjans abans de la presentació dels candidats per a les primàries per València aquest dissabte al Teatre Micalet.

En la coalició afronten un repte "fonamentalment democràtic", ja que, per a l'alcalde, "Compromís és l'única formació política que no solament té primàries per al seu cap de llista, sinó que a més té primàries per a tota la llista".

"No hi ha una altra formació on les primàries siguen fora del partit i a més de tota la llista", ha asseverat, per la qual cosa estan "molt satisfets de donar un exemple de democràcia i de participació a tota la ciutadania".

Renovar el compromís

De cara al 26M, Ribó ha reiterat que el seu "projecte particular" com a únic candidat de Compromís per a l'Alcaldia és "renovar un compromís amb la gent, amb els valencians i valencianes".

"El 2015 ens presentàvem amb un compromís d'acabar amb un govern corrupte, i en aquests moments és el compromís de continuar renovant i modernitzant la ciutat de València com hem començat, però que no hem pogut acabar", ha manifestat.

Sota aquest prisma, el primer edil ha posat l'accent en la seua voluntat de "fer de València una ciutat europea, sostenible, còmoda per a la ciutadania i, sobretot, que pense en les persones".

next