Ribó es decanta per mesures de control "serioses" en les revetlles de les Falles

L'alcalde de València descarta prohibir les festes en els entorns emblemàtics de la ciutat
19 març 2019 18:40h
Ribó insta a abordar en el pròxim ban de Falles "alguns dels problemes" que no s'han "resolt de forma definitiva enguany". / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha decantat aquest dimarts per mesures de control "serioses" de les festes i revetlles que originen botellón en Falles al costat d'edificis històrics i ha valorat l'alta xifra de visitants en un any amb una ocupació del 90% i un augment de rendibilitat i pernoctacions.

Ribó s'ha manifestat així després de l'última mascletà del cicle faller en fer balanç d'aquestes Falles. El primer edil ha destacat el treball de les regidories de Festes, Neteja i Seguretat i ha instat a abordar en el pròxim ban de Falles "alguns dels problemes" que no s'han "resolt de forma definitiva enguany" vinculats a "les festes que originen botellón o als botellons directament".

"Hem d'abordar-lo, sobretot vinculat a llocs amb edificis històrics. N'hem protegit alguns com ara la Llotja, però això ha provocat un desplaçament que haurem d'abordar en un futur per a resoldre'l", ha afegit Ribó.

Enguany, els comerciants del centre històric han criticat la quantitat de fem i orina acumulats després de revetlles d'algunes falles a l'entorn de la Llotja, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Preguntat per si prohibiria les festes en aquests entorns emblemàtics, ha indicat que "no" li agrada la paraula "prohibir" i que advocaria per "introduir mesures de control serioses" perquè "és imprescindible protegir aquests edificis de forma clara".

Ocupació a la ciutat

La primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha avançat, a l'espera de tindre les dades definitives, que l'ocupació a la ciutat en Falles ha sigut del 90% i que des del 2015 la rendibilitat ha augmentat un 47-48% i les pernoctacions en més de 100.000, de 318.000 el 2018 a més de 430.000 enguany.

A més, Gómez ha destacat que les Falles "cada vegada han traspassat més les fronteres nacionals, perquè cada vegada més el pes del turisme internacional s'ha incrementat molt respecte al nacional". "Per tant,–ha continuat– no solament són unes festes reconegudes a nivell nacional sinó que cada vegada ve més gent de fora d'Espanya a València a conéixer la festa".

Per la seua banda, la candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, ha indicat que era dia "de felicitar" tots els que han col·laborat perquè la "festa més gran d'Espanya haja eixit de la millor manera". Ha indicat que l'endemà "serà dia de fer balanç de la gestió municipal", encara que ha avançat que ha "trobat a faltar més neteja i una mica més d'atenció i seguretat".

next