Ribó i España volen modernitzar l'estació d'autobusos perquè la que hi ha "no és per a una ciutat com València"

L'Ajuntament i la Conselleria plantegen diverses mesures conjuntes perquè València siga "més habitable i més sostenible"
27 novembre 2019 19:03h
Ribó descarta una "inversió gegant" però assegura que hi ha possibilitats. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat, després de la reunió amb l'alcalde València, Joan Ribó, que "la Conselleria iniciarà, en col·laboració amb l'Ajuntament, un estudi per a millorar i modernitzar l'Estació d'Autobusos de València" perquè, en paraules de Ribó, l'actual "no és per a una ciutat com València".

Després de la reunió, el conseller i l'alcalde han informat que s'han plantejat tota una sèrie d'actuacions per a, "entre tots, l'Ajuntament de València i la Generalitat, construir una ciutat més habitable i més sostenible en benefici dels veïns i veïnes tant del cap i casal com de tota l'àrea metropolitana".

Entre elles, es troba la reforma de l'estació d'autobusos, que ja reflectia l'acord del Rialto –que sustenta el govern municipal de Compromís i el PSPV– i que, segons ha explicat Ribó, podria ser soterrada: "La via d'aprofitar els terrenys és interessant, i la buscarem i l'estudiarema", ha indicat l'alcalde i ha apuntat que han estat observant altres experiències de ciutats espanyoles en les quals l'estació d'autobusos està soterrada.

Així, el primer edil ha detallat que els terrenys són de titularitat municipal, mentre que la gestió de l'estació la porta una concessionària seleccionada per la Generalitat. "Començarem a estudiar el tema, hi ha moltes possibilitats", ha dit Ribó, al mateix temps que ha matisat que "no està previst fer una inversió gegant".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next