Ribó exigeix a Sánchez que "faça el possible i l'impossible" per a formar govern

L'alcalde de València acusa el candidat socialista de "jugar a la ruleta russa" i assegura que la ciutat necessita un govern estatal perquè té "moltes coses a arreglar"
11 novembre 2019 13:22h
Ribó ha indicat, en al·lusió a Sánchez, que "algú va jugar a la ruleta russa". / FOTO D'ARXIU DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EP). L'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó, ha exigit aquest dilluns al president de l'executiu central en funcions i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez, que "faça el possible i l'impossible" per a formar govern després de les eleccions generals d'aquest 10N.

Ribó ha indicat, en al·lusió a Sánchez, que "algú va jugar a la ruleta russa" i ha assenyalat que va ser el secretari general del PSOE també "qui va convocar les eleccions", que "no han sigut positives per a la gent d'esquerres".

"El gran objectiu que era guanyar en estabilitat no s'ha aconseguit i qui va encoratjar la convocatòria d'eleccions, ni els uns ni els altres, han pogut mantindre els resultats. És imprescindible que hi haja un govern a l'estat espanyol", ha dit després de plantejar l'exigència a Pedro Sánchez.

Joan Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de participar en l'Ajuntament de València en l'acte de reconeixement al xef José Andrés per la seua tasca com a Ambaixador Internacional de la Paella.

"Algú va jugar a la ruleta russa i si ens descurem, ens dispara al peu de tots els progressistes. Qui va jugar a la ruleta russa va ser qui va convocar les eleccions d'una manera molt clara. Els resultats no han sigut positius per a la gent d'esquerres", ha insistit el primer edil, que ha reiterat que "és imprescindible que hi haja un govern" a Espanya.

"M'atrevisc a exigir a Pedro Sánchez que faça el possible i l'impossible, malgrat les dificultats que han implicat aquestes eleccions, perquè es faça un govern estable" a Espanya, ha subratllat l'alcalde. Ribó ha apuntat que València "necessita" un executiu perquè té "moltes coses a arreglar" i que no pot escometre "sense un govern estatal". "Fa falta un govern estatal per a abordar des del deute de la Marina, fins a tot el tema ferroviari que tenim aturat i molts problemes com el Contracte Programa o la falta de recursos per a cultura", ha exposat.

D'altra banda, respecte als resultats electorals en la capital valenciana, Joan Ribó ha comentat que la coalició a la qual pertany, Compromís, ha tingut "un creixement de quasi 4.000 vots" encara que s'ha registrat "un nivell de participació més baix" que en les eleccions del passat 28 d'abril.

"Per a nosaltres és un resultat important que volem destacar", ha dit. D'aquesta manera, ha afirmat que "el fet que haja crescut a nivell general" mostra "una consolidació i un avanç respecte a la situació de Compromís a la ciutat de València".

Així mateix, ha detallat que en les eleccions estatals o europees, Compromís "mai" té "el resultat de les autonòmiques i municipals". Així, ha recordat que en la cita electoral del 28A "cada vot de les generals es va multiplicar per 2,5 en les autonòmiques i en les locals" i que "cada vot de les eleccions europees es va multiplicar per una mica més de tres en les locals". Ribó ha parlat també de la coalició Més País i ha manifestat que "una cosa que està clara" és que "per la urgència del temps no ha funcionat com esperàvem".

next