Ribó veu "una bona idea" tractar les aigües de les séquies però dubta si resoldrà la situació de les platges   

L'alcalde de València considera que és una "bona solució" però no es mostra "convençut" que siga la definitiva
1 agost 2019 16:41h
L'alcalde ha assenyalat que cal "erradicar" la contaminació de les aigües, que han causat el tancament d'una desena de platges en els últims mesos. / JORGE GIL EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que el tractament d'aigua en les séquies per a evitar nous abocaments que durà a terme la comissió tècnica de platges és "una bona idea" i una "solució estupenda", encara que ha apuntat que no sap si podrà resoldre el problema. "Em sembla una bona idea, no estic convençut que siga la idea definitiva, però avançarem en aquesta direcció", ha subratllat. 

Així s'ha pronunciat aquest dijous el primer edil preguntat pels mitjans de comunicació, després que aquest dimecres la comissió tècnica permanent de platges acordara que el tractament i la desinfecció de les zones afectades per bacteris es fera des del punt d'emissió. D'aquesta forma, s'intentava garantir completament la qualitat de les aigües abans que arriben a les zones de bany. 

"Em sembla una solució estupenda. No sé si podrà resoldre el tema, però hem de treballar perquè desaparega, perquè no és bo que un dia ens trobem amb una platja tancada, d'ací, d'Alboraia o Alcossebre, i un altre dia la puguem obrir", ha subratllat Ribó. 

Així mateix, l'alcalde ha ressaltat que és una situació que cal "erradicar". "Per desgràcia sembla una contaminació difusa a la qual se li ha de donar una gestió com la que es planteja. Em sembla una bona idea, no estic convençut que siga la idea definitiva, però avançarem en aquesta direcció", ha destacat. 

Per part seua, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que aquestes mesures començaran "de forma immediata", encara que ha puntualitzat que és una qüestió "tècnica", per la qual cosa arrancarà "quan els tècnics consideren que és el millor dia per a fer-ho". 

La consellera ha assenyalat que aquestes mesures s'insereixen en un pla que va "més enllà d'aquesta qüestió urgent i puntual" i ha apuntat que estan realitzant una radiografia en els municipis per a "identificar quins són els seus punts febles en gestió d'aigües residuals que provoquen abocaments que no són desitjables". 

"Han d'estar ben connectats a la xarxa i saben que han de fer diferents actuacions. Hi ha moltes d'elles que tenen molt d'impacte i abast, i hauran de programar-se per part dels ajuntaments", ha explicat. La consellera també ha assegurat que es prendran "mesures adequades perquè any a any anem solucionant el que enguany han sigut episodis puntuals, que lògicament no han de tornar a repetir-se".

next