Ribó i Gómez rebaixen la tensió i escenifiquen l'acord que farà alcalde el candidat de Compromís el 15 de juny

La comissió negociadora del govern de La Nau comença aquest mateix divendres a treballar el pacte programàtic que definirà les polítiques de la present legislatura
7 juny 2019 11:24h
Els dos candidats han reafirmat el seu compromís a fer un govern de coalició i de progrés. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Després de setmanes de declaracions creuades i desavinences, Joan Ribó i Sandra Gómez s'han vist per primera vegada de manera oficial aquest divendres al matí. El lloc escollit per a la foto del desgel ha sigut l'edifici Rialto. Allà han acudit caminant tots dos junts quan passaven pocs minuts de les 10.30h, l'hora oficial de la convocatòria.

Aquesta cita ha precedit la reunió de les comissions negociadores del govern de La Nau, que a partir de les 13.00h comencen a treballar el 'què', el 'com' i el 'qui'. Així, el candidat de Compromís a l'Alcaldia de València i la seua homòloga socialista han escenificat amb la trobada un rebaixament de la tensió generada aquesta setmana, després que Gómez es negara a reunir-se amb Ribó perquè aquest havia citat primer María José Català, la candidata popular.

En declaracions als mitjans posteriors a la reunió, que ha durat vora mitja hora, els dos candidats han reafirmat el seu compromís de fer el govern de coalició i de progrés que "demana la immensa majoria de la gent". En aquest sentit, Gómez ha reiterat la seua voluntat de donar el suport a Joan Ribó en la investidura "perquè el pròxim 15 de juny siga l'alcalde de la ciutat de València".

La reunió d'aquest divendres al matí ha sigut l'inici del diàleg. "Fa 4 anys vam estar parlant, concretament dels punts programàtics, i es van signar 35 punts. Ara, farem una cosa pareguda a partir del programa del PSPV i Compromís", ha explicat Ribó.

L'alcalde en funcions, que s'ha mostrat sorprés "per la gran quantitat de mitjans" que s'han aplegat, ha afegit que a partir d'ara es comença a treballar formalment el programa amb dues comissions de treball. "Després abordarem el 'com' i després 'qui' ha de dur cadascuna de les coses; eixa és la marxa", ha conclòs sobre el tema.

Ribó, que ha destacat que allò que s'anunciava aquest matí era "una cosa totalment previsible, ja que s'ha estat negociant en l'àmbit de la comunitat autònoma", ha mostrat la seua satisfacció "per la reunió i pel bon tarannà expressat".

Preguntat sobre si hi haurà mestissatge en les regidores, l'alcalde en funcions ha apuntat que això forma part del 'com' i que, per tant, és un aspecte sobre el qual no s'ha parlat encara. No obstant això, ha assegurat que "el mestissatge és més fàcil en l'àmbit del govern de la Generalitat que en el del govern municipal".

D'altra banda, els candidats no han aclarit si el nou pacte canviarà de nom o es continuarà anomenant govern de La Nau. "Primer, cal donar-li forma al xiquet, i després, ja el batejarem", ha bromejat Ribó.

next