Ribó i Gómez signen el Pacte del Rialto amb 64 compromisos de govern per a la legislatura

Els líders de Compromís i del PSPV segellen després de setmanes de tensió l'acord que els permetrà governar València de manera conjunta una legislatura més
18 juliol 2019 13:42h
Ribó i Gómez, junt als regidors de Compromís i PSPV en la signatura del Pacte del Rialto. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez, han formalitzat aquest dijous l'acord de govern que els permetrà governar a l'Ajuntament durant els pròxims quatre anys. Els líders de Compromís i del PSPV, respectivament, han escenificat l'acord tancat el passat divendres pel qual els dos partits reeditaven la fórmula de govern del 2015 i s'inspiraven en l'acord del Botànic per a crear dues vicealcaldies.

Aquest dijous, després del ple extraordinari d'organització de l'Ajuntament, Ribó i Gómez, acompanyats de molts altres regidors, han immortalitzat l'acord. El Rialto, que dona nom a l'acord, ha sigut l'escenari triat per a donar a conéixer un pacte que inclou 64 compromisos per als pròxims quatre anys estructurats en sis eixos programàtics.

Algunes de les mesures que incorpora l'acord de 64 punts són l'establiment d'una taxa turística, consensuada amb el sector i amb la Generalitat; recàrrecs a l'IBI dels grans propietaris que mantinguen més de 10 vivendes buides; la declaració de l'emergència climàtica a la ciutat, i l'impuls d'una comissió entre l'Autoritat Portuària i la Generalitat. 

next