Ribó celebra com una "magnífica notícia" que València puga erigir-se com la capital mundial del disseny

L'alcalde ha rebut la memòria de la candidatura i ha destacat la ciutat com l'"única europea" que ha quedat finalista
17 juny 2019 16:20h
Els promotors de la Placemaking Week Europe han lliurat a Ribó la memòria de la candidatura de València Capital del Disseny 2022. / PREMSA AJUNTAMENT

VALÈNCIA. València va pel camí de convertir-se en la Capital Mundial del Disseny. Una "magnífica notícia", assegura Joan Ribó, que ha visitat aquest dilluns la instal·lació del Placemaking Week Europe 2019, a la Marina de València. Així ho ha destacat en la reunió que ha mantingut amb els directors estratègics de la candidatura, Xavier Calvo i Pau Rausell, i la presidenta de l'Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, que li han lliurat el llibre de la memòria de la candidatura per al 2022.

L'anunci de València com a finalista es va fer oficial la setmana passada. La World Design Organization (WDO) va informar que la candidatura passava la fase final de la selecció i competiria amb la ciutat índia de Bangalore per a erigir-se com a Capital Mundial del Disseny 2022. Tot això, en el marc d'una setmana en què la Marina de València ha recollit les propostes de disseny i mobiliari de les empreses promotores de la capitalitat en la Placemaking Week Europe 2019.  

L'alcalde ha subratllat el fet que siga l'única ciutat europea escollida. "Volem celebrar també que és un avanç en l'economia del coneixement", ha afegit l'alcalde, que ha destacat el disseny com un "element clau" i ha assenyalat que la ciutat posseeix la "voluntat" per a impulsar-lo "a tots els nivells". 

"A més de ser un lloc d'oci, València és un lloc on cada vegada es treballa en la innovació", ha afegit. De fet, l'alcalde ha volgut posar en valor la reunió que va mantenir divendres passat amb l'ambaixador del Canadà, en la qual li va manifestar el suport de l'Ajuntament perquè la candidatura fructifique. Un fet remarcable, ja que l'entitat organitzadora, la WDO, té seu al Quebec, al Canadà.  

Per la seua banda, la presidenta de l'Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, ha afirmat que la candidatura ha despertat "molts desitjos d'èxits" entre les empreses, institucions o, fins i tot, la Casa Reial. Així mateix, amb aquesta candidatura, Gallén considera que s'ha aconseguit instal·lar el disseny a l'agenda política. "Per a convertir València en un centre líder en creativitat hem de treballar braç a braç amb les institucions, perquè necessitem el suport de tots els recursos", ha conclòs. 

La WDO organitzarà al juliol una visita oficial a València per a recollir dades sobre la ciutat i la candidatura, cosa que permetrà avaluar finalment la seleccionada per a ostentar la capitalitat. La decisió definitiva encara haurà d'esperar: la resolució no tindrà lloc fins a octubre, quan es donarà a conéixer la guanyadora. 

València, capital del futbol 2030?

Preguntat pels periodistes, Ribó ha ressaltat la proposta que València aculla el Mundial de Futbol del 2030 si hi ha una candidatura conjunta d'Espanya i Portugal. "València és també una capital de l'esport", ha destacat l'alcalde, en menció de l'impuls de diferents curses al llarg de l'any, del bàsquet i, també, del futbol. 

"Ja tenim experiència", ha apuntat, en referència a la celebració del Mundial el 1982. "A més, reunim unes condicions estupendes per a aquests projectes, per la qual cosa també treballarem en esta direcció". Des de l'Ajuntament asseguren que el 2030 València ja comptarà amb una ciutat esportiva al barri Natzaret per al Llevant UE on es podria celebrar el Mundial.

next