Ribó nega que existisca crisi al Rialto per culpa de l'ampliació del port de València

L'alcalde considera que no són els tècnics del port els que han de prendre la decisió sobre la necessitat d'una nova Declaració d'Impacte Ambiental
18 desembre 2019 19:56h
Ribó ha subratllat que "la posició del PSOE es queda curta" i considera necessari "un pronunciament formal de la ministra de Transició Ecològica sobre aquest assumpte". / EFE ANA ESCOBAR

VALÈNCIA (EFE). L'alcalde de València, Joan Ribó, ha negat aquest dimecres que les diferents posicions de Compromís i del PSPV respecte a la necessitat o no d'una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) sobre el projecte d'ampliació nord del port de València haja obert una crisi en el govern del Rialto.

Al seu judici, aquest assumpte és "important" a causa dels "forts condicionants mediambientals, de mobilitat, contaminació i, fins i tot, sobre la salut", motiu pel qual ha insistit que considera "imprescindible" la DIA.

"Hi ha moltes modificacions substancials en el projecte", ha opinat Ribó, qui creu que "la DIA l'han de fer especialistes en medi ambient". "Jo no ho soc, però els tècnics del port, que són enginyers de camins, tampoc", ha agregat.

Preguntat per les diferents posicions al si de l'equip de govern municipal sobre la necessitat d'aquesta DIA, Ribó ha subratllat que "la posició del PSOE es queda curta" i considera necessari "un pronunciament formal de la ministra de Transició Ecològica sobre aquest assumpte".

"Estem parlant que entraran uns 400 o 500 camions al port cada hora, de possibles afeccions sobre les platges... És necessari que s'estudien alternatives de transport o l'ús d'altres tecnologies", ha insistit.

next