Ribó no apartarà Pere Fuset del seu càrrec i des de l'Alcaldia consideren "sorprenent" el seu processament

El codi ètic de Compromís no exigeix apartar cap càrrec de la seua responsabilitat de govern en casos que deriven d'una actuació administrativa
19 octubre 2019 20:11h
El regidor de Cultura Festiva interposarà un recurs davant el processament. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El processament del regidor de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, per l'accident laboral en el qual un treballador va morir durant el muntatge de les graderies per als concerts als Jardins de Vivers el 2017 resulta "sorprenent" perquè l'edil "no va tindre participació directa" en els fets, segons han manifestat aquest dissabte fonts de l'Alcaldia que lidera Joan Ribó, que no demanarà la dimissió de l'edil perquè la causa oberta no té relació amb la corrupció.

L'Alcaldia de València considera que el processament de Fuset és "fruit de la gestió que comporta la delegació de Cultura Festiva" i, si bé ha remarcat el "respecte absolut a les decisions judicials", entén que l'accident "no respon a la responsabilitat" de l'edil Pere Fuset.

En aquest sentit, les mateixes fonts han destacat que el codi ètic de Compromís "no exigeix apartar cap càrrec de la seua responsabilitat de govern en casos que deriven d'una actuació administrativa o de gestió relacionada amb el càrrec polític que s'ostenta", ha defensat l'Alcaldia.

"Si s'haguera tractat d'un cas de corrupció política, s'hauria exigit la dimissió. Això val per als partits que governaven en el passat i per als que governen ara, sense distincions", ha assegurat l'Alcaldia.

A més, des de l'equip que lidera Joan Ribó han manifestat que "lamenten profundament" la mort del treballador, i que "així se li va traslladar en el seu moment, i de manera personal", a la família de la víctima; unes condolences que l'Alcaldia reitera.

L'accident en el muntatge de les graderies "no respon a la responsabilitat de l'edil Pere Fuset", han defensat, abans de recordar que el regidor de Cultura Festiva interposarà un recurs davant el processament.

next