Ribó creu que el nou ple extraordinari de l'EMT només servirà per a "marejar"

El PP registra la petició perquè l'alcalde explique la vinculació entre el bufet del seu cunyat, Abastos Abogados, i el despatx de l'exsecretari assessor del Consell d'Administració de l'empresa pública
29 novembre 2019 11:20h
L'últim ple de desembre està previst per al dijous 19 de desembre, on suposadament s'aprovaran els pressuposts municipals. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest divendres que "no servirà per a res" el nou ple extraordinari que ha demanat el PP perquè aclarisca la vinculació del bufet del seu cunyat, Abastos Abogados, amb el despatx que factura a l'Empresa Municipal de Transports (EMT). El descobriment d'aquests lligams s'ha produït en meitat de la investigació del frau dels quatre milions d'euros de l'empresa pública.

"Són ganes de marejar, intenten trobar petroli on no n'hi ha", ha afirmat a preguntes dels periodistes després de confirmar que el PP ha registrat la petició del ple extraordinari. 

Ribó té 15 dies per a convocar aquesta sessió plenària. L'alcalde ha recordat que aquesta petició és un dret de l'oposició (el PP, Ciutadans i Vox) i que estudiarà quan convocar el ple. L'últim ple de desembre està previst per al dijous 19 de desembre, on suposadament s'aprovaran els pressuposts municipals. 

Això sí, l'alcalde ha lamentat que el ple extraordinari "senzillament" no servirà per a res, ja que creu "amb absoluta sinceritat" que el PP té "ganes de marejar". "Intenten trobar petroli en un lloc on no hi ha, així de senzill", ha asseverat. 

Els ha retret així que tracten de "trobar algun element de privilegi on no hi ha hagut absolutament res", i ha recordat les afirmacions que va realitzar en l'últim ple sobre l'EMT, que "continuen absolutament vigents".  

El primer edil va exhibir en l'últim ple ordinari un document del Registre Mercantil de València i de la demarcació per a assegurar que el seu cunyat "mai" ha estat en la firma SMT Assessors, que factura a l'EMT pels serveis i l'assessorament que li prestava el secretari del Consell d'Administració d'aquesta entitat.

next