Ribó presenta a la FAO el 'full de ruta' per a l'engegada del Centre Mundial per a l'Alimentació Sostenible 

L'organisme aspira a funcionar com a eix de "referència mundial" per a l'impuls de sistemes d'alimentació i d'agricultura sostenibles
19 febrer 2019 17:11h
Ribó ha subratllat "la importància del treball impulsat des del municipi de València amb la col·laboració i el suport de la FAO". / GVA

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit amb el director general de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació (FAO), José Graziano da Silva, a qui ha detallat les pautes del full de ruta previst per a la pròxima posada en funcionament del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible, CEMAS.

Després de l'aprovació, dijous passat, del Consell Rector del CEMAS, presidit per l'alcalde Joan Ribó, comença el procés de desenvolupament de les diferents unitats de treball de l'organisme. Es preveu que el CEMAS comence a funcionar en les pròximes setmanes, una vegada aprovat el seu organigrama, que s'estructura al voltant de tres òrgans: el Consell Rector, el Consell Assessor i la Secretaria Tècnica de la FAO.

Aquesta Secretaria de la FAO inclourà experts de l'organització internacional, mentre que el Consell Assessor estarà integrat per representants d'altres agències de les Nacions Unides (com ara l'OMS o Hàbitat) i de centres d'investigació, del sector de la producció i del sector privat, així com d'un Comité Científic i Social.

Durant la seua trobada amb el director general de la FAO, Graziano da Silva, Joan Ribó ha subratllat "la importància del treball impulsat des del municipi de València amb la col·laboració i el suport de la FAO, que ha cristal·litzat en aquest centre que aspira a funcionar com a eix de referència mundial per a l'impuls i la projecció de sistemes d'alimentació i d'agricultura sostenibles, especialment en entorns urbans".

Així mateix, Ribó ha explicat que l'organisme internacional ha acollit molt positivament el treball realitzat per València durant els últims anys, així com la projecció mundial que ha donat a les polítiques alimentàries. La relació entre la ciutat de València i la FAO va començar l'any 2016, amb la signatura a Roma del Memoràndum d'Entesa, que establia diverses formes de col·laboració en aquest camp. 

Dotze mesos després, a l'octubre de 2017, València va acollir la III Cimera d'Alcaldes de les ciutats signants del Pacte de Milà, en un any en què València va ser Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible. A l'abril de 2018 es va celebrar en la seu central de la FAO, a Roma, el II Simposi Internacional sobre Agroecologia. Tot aquest desenvolupament culmina i obri un nou camp de treball per a la investigació, la divulgació i la sensibilització amb la pròxima posada en marxa del CEMAS.

next