Ribó promet parades a demanda per a les dones en els busos nocturns de València la legislatura vinent

La mesura estarà recollida en la futura Ordenança de Mobilitat de la ciutat i tracta de contribuir a la disminució dels casos d'assetjament masclista
17 abril 2019 11:21h
Tots els autobusos del torn de nit "pararan en qualsevol lloc a requeriment de qualsevol dona que ho sol·licite", ha indicat Joan Ribó. / EMT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La futura Ordenança de Mobilitat de València, en cas que continue governant Compromís, recollirà que els autobusos de l'EMT que fan els torns de nit paren fora de les parades establides i a requeriment de qualsevol dona que ho sol·licite. Així ho ha assegurat aquest dimecres als periodistes l'alcalde de València, Joan Ribó, després de registrar en la Junta Electoral la candidatura de Compromís per a les eleccions municipals del 26 de maig.

L'objectiu d'eixa mesura serà evitar l'assetjament i permetre que les dones puguen moure's amb més llibertat. Segons Ribó, s'inclourà aquesta mesura en el reglament de mobilitat perquè, ha dit, "pot contribuir al fet que disminuïsquen els casos d'assetjament".

"Ens interessa la seguretat de les dones perquè puguen usar els autobusos sense haver de desplaçar-se" soles des de la parada fins a la seua casa, ha afegit el candidat de Compromís a la reelecció. Així, tots els autobusos del torn de nit "pararan en qualsevol lloc a requeriment de qualsevol dona que ho sol·licite", ha indicat.

Fonts municipals han informat a EFE que aquest compromís de Ribó, que s'ha començat a reglamentar a través de l'Ordenança de Mobilitat, es posarà en marxa en el pròxim mandat municipal.

next