Ribó proposa una ordenança de drets socials per a famílies necessitades

El candidat de Compromís a reeditar l'Alcaldia ha anunciat que la ciutat comptarà amb quatre nous centres de serveis socials
30 març 2019 19:30h
Les polítiques socials en els barris de la ciutat i la defensa a Madrid dels interessos valencians han centrat les intervencions de Ribó i de Baldoví. / COMPROMÍS PER VALÈNCIA 

VALÈNCIA. L'alcalde de València i candidat de Compromís a reeditar l'Alcaldia, Joan Ribó, s'ha compromés a aprovar una ordenança d'atenció social en la pròxima legislatura per a cobrir drets socials com les despeses d'habitatge, l'alimentació, l'accés a l'energia elèctrica i l'aigua i la intervenció en cas de desnonaments a famílies més necessitades.

Així s'ha expressat aquest dissabte en una reunió amb veïnat del barri d'Orriols al costat del cap de llista al Congrés per Compromís, Joan Baldoví. A més, Ribó ha manifestat que en aquests quatre anys de govern s'han fet avanços en serveis socials que es volen culminar amb una ordenança perquè cap valencià es quede sense gaudir de "drets bàsics com l'aigua, la llum i el dret a l'habitatge".

Les polítiques socials en els barris de la ciutat i la defensa a Madrid dels interessos valencians han centrat les intervencions de Ribó i de Baldoví en un acte que, segons fonts de Compromís, ha comptat amb la participació de prop de 300 veïns.

Ribó s'ha referit als reptes que queden per abordar a València, com l'atenció social, una aposta "ferma" del govern progressista que el primer edil s'ha compromés a reeditar per a consolidar el canvi a la ciutat.

Ha anunciat que la ciutat comptarà amb quatre nous centres de serveis socials: el de la Saïdia, ja en marxa, que atén 40.000 persones i desdoblega el de Salvador Allèn per a oferir un servei més eficient; el del carrer de la Reina, en el Cabanyal, que en un any estarà en funcionament; el de Benicalap, que atendrà  40.000 persones, i el de les Naus de Ribes, al Parc Central, que inclourà un centre de joves per a la inserció sociolaboral i un edifici per a fer un seguiment més pròxim als usuaris.

Aquests centres municipals de serveis socials permetran "complementar" les polítiques dutes a terme aquesta legislatura a València, on "ja no es talla la llum ni l'aigua a les famílies que no les poden pagar i on hem intervingut per a evitar, entre l'any passat i aquest, 350 desnonaments de famílies que no podien pagar la hipoteca", ha manifestat Ribó.

Segons ha assenyalat, l'Ajuntament s'ha acollit a un crèdit del Banc Europeu d'Inversions per a construir habitatges de lloguer assequible i en el pròxim mandat es posarà en marxa una entitat mixta per a construir 600 habitatges més de lloguer assequible.

A més, ha anunciat que les ajudes 'Menjar a Casa', amb què s'atenen 427 persones, s'incrementaran fins a atendre el miler de persones, i no solament a persones majors, sinó també a persones amb diversitat funcional.

Per part seua, el cap de llista al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, ha destacat el treball realitzat en els últims quatre anys pels governs amb Compromís.

"En quatre anys hem deixat de ser el paradís dels corruptes per a ser reconeguts fins i tot per Europa per la nostra lluita contra la corrupció", ha dit Baldoví, qui ha destacat les polítiques socials desenvolupades malgrat l'infrafinançament.

Baldoví ha defensat la importància d'aconseguir un grup parlamentari propi a Madrid perquè mentre "uns altres volen parlar sols de Catalunya, llaços i banderes", Compromís vol "parlar de València, de barris com Orriols, de blindar pensions, dels interessos valencians".

next