Ribó proposa a la Universitat de València que òbriga el pàrquing de Tarongers els dies de partit al Mestalla

Compromís per València busca solucions per a buidar les voreres de cotxes quan hi ha esdeveniments al camp de futbol
18 febrer 2019 17:41h
Segons ha informat Compromís per València en un comunicat, aquest acord ja es va produir l'any 2016 per a la celebració d'un partit concret. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. L'alcalde de València i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha remés una carta a la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, en la qual li sol·licita reprendre les negociacions per a reeditar l'acord de cessió temporal del pàrquing de Tarongers de la institució per a "resoldre els problemes d'aparcament i trànsit" derivats de les aglomeracions de gent quan hi ha partit al camp de Mestalla.

Segons ha informat Compromís per València en un comunicat, aquest acord ja es va produir l'any 2016 per a la celebració d'un partit concret.

Des de Compromís per València s'entén que "cal donar solucions a les reivindicacions històriques del veïnat del barri de Mestalla, atés que els problemes per a aparcar i desplaçar-se no només afecten els aficionats i aficionades que van al camp de futbol sinó també totes les persones que viuen o treballen en la zona".

En aquest sentit, Ribó ha defensat la col·laboració de la Universitat de València amb la ciutat per a "resoldre la situació actual amb una alternativa d'aparcament, de manera que es facilite la recuperació de les voreres com a espai públic en buidar-les de vehicles mal estacionats".

La cessió temporal de l'esplanada del campus de Tarongers com a aparcament gratuït és una proposta que ja es va plantejar en diverses reunions mantingudes entre les institucions el 2018. Una comissió tècnica avaluaria els accessos i la gestió d'eixa alternativa d'aparcament, que podria facilitar l'estacionament de fins a 1.100 vehicles, com ja va ocórrer l'any 2016.

Ribó ha afirmat que un possible acord permetria "recuperar l'espai públic, calmar el trànsit i mantindre una mobilitat més beneficiosa per al medi ambient".

next