Ribó rebutja l'accés nord al Port per a camions i creu "imprescindible" una declaració d'impacte ambiental

L'alcalde de València només es planteja la proposta de millora del trànsit ferroviari a través del túnel de Serradora
24 juliol 2019 12:39h
L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que l'accés nord al Port "només pot entendre's des d'un punt de vista ferroviari i no per a camions, que dins de quinze anys poden ser una espècie a extingir per qüestions mediambientals". / PORT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que l'accés nord al Port "només pot entendre's des d'un punt de vista ferroviari i no per a camions, que dins de quinze anys poden ser una espècie a extingir per qüestions mediambientals". 

En aquest sentit, ha assenyalat que des de l'Ajuntament s'ha fet un "xicotet estudi jurídic" que apunta que és "imprescindible", abans de realitzar aquesta obra d'ampliació, "plantejar una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) nova". 

Així ho ha anunciat als mitjans el primer edil, qui ha asseverat que els motius per a demanar aquesta nova DIA són "ben clars", ja que "no es preveia un dragatge de fins a dos quilòmetres, no se sap com afectaran aquestes obres la flora i la fauna, pot haver-hi un evident impacte paisatgístic i, per damunt de tot, poden duplicar potencialment el nombre de camions que van al Port". 

Ribó ha insistit que des d'Alcaldia es rebutja l'accés nord si és per a camions. I ha agregat: "Podem entendre la necessitat d'un accés nord, però només des d'un punt de vista ferroviari. Plantejar-se fer un túnel per a camions quan dins de quinze anys els camions poden ser una espècie a extingir per qüestions mediambientals em sembla un balafiament econòmic de no sabem quants centenars de milions". 

En aquest punt, ha llançat "una proposta seriosa al Port: si fa falta l'accés del nord, que siga pel túnel de Serradora, millorant el tema ferroviari, i dedicar aquests recursos per a tindre d'una vegada per sempre el túnel passant que necessita la ciutat". 

"No volem que València siga com Madrid o Barcelona"

"I ho dic en un dia –ha defensat– que l'Estat Espanyol ha sigut denunciat per Europa per la contaminació de ciutats com Madrid i Barcelona. "No volem que València, per causa del Port, puga estar en la mateixa situació", ha subratllat. 

En aquesta línia, l'alcalde ha reflexionat sobre el fet que Espanya "ha de fer un esforç en el tema de la contaminació de l'aire" en el qual, "de moment, per sort, València no està inclosa". 

"La salut està abans que els cotxes", ha sentenciat Ribó, qui ha subratllat que a la capital del Túria "s'ha avançat molt en mobilitat sostenible". Respecte a les mesures en aquest sentit apuntades pel president del govern en funcions, Pedro Sánchez, l'alcalde valencià ha comentat que saluda "tota mesura per a millorar" la qualitat de l'aire. "I nosaltres estem treballant en aquesta direcció", ha finalitzat.

next