Ribó renuncia a la presidència de la Junta de Desguàs perquè el càrrec és "honorari" i "no hi intervé"  

La Junta de Desguàs de l'Albufera va rebutjar aquest dimarts que Ribó poguera abandonar l'entitat
8 agost 2019 19:35h
Ribó ha assenyalat que li sembla "més important no estar" en la Junta de Desguàs de l'Albufera després del conflicte per la baixada de les aigües. / JORGE GIL EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que no ha intervingut en els conflictes de la Junta de Desguàs de l'Albufera, per la qual cosa li sembla "més important no estar" en la presidència de l'ens, ja que es tracta d'un càrrec honorari.

Així s'ha expressat aquest dijous el primer edil en ser preguntat pels periodistes sobre la seua renúncia a la presidència d'aquest òrgan, després de la visita de l'alcalde a la Marina de València, en la qual ha estat acompanyat de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

"La Junta és un tema en el qual no tinc cap participació, sóc un president honorari. En un moment en el qual hi ha uns conflictes que jo no he intervingut, em sembla més important no estar, senzillament", ha assenyalat Ribó.

La Junta de Desguàs de l'Albufera va rebutjar aquest dimarts que Ribó poguera abandonar la seua presidència i delegar el càrrec en aquest òrgan, que ostentava per la delegació del primer edil el regidor encarregat de Devesa-Albufera, Sergi Campillo. "L'alcalde és tan lliure de delegar com ho és la Junta de no acceptar tal delegació. Cal estar a les dures i a les madures", va sostindre la Junta.

El passat 17 de juliol la Fiscalia Provincial de València va incoar, d'una banda, diligències d'investigació penal i, d'altra, preprocessals contencioses administratives després d'haver tingut coneixement d'un "alarmant" descens dels nivells d'aigua del llac de l'Albufera, causat de la Junta de Desguàs.

next