Ribó ressalta el caràcter institucional de les trobades amb els partits i resta importància a l'enuig de Gómez

L'alcalde en funcions insisteix que la prioritat per a Compromís és continuar amb el govern de progrés a l'Ajuntament de València
30 maig 2019 14:27h
Joan Ribó creu que Sandra Gómez ha pogut malinterpretar la intenció de les seues reunions. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València en funcions i nou primer edil de la ciutat per Compromís a partir del 26M, Joan Ribó, ha considerat aquest dijous "una tempesta en un got d'aigua" la decisió de la candidata del PSPV a l'Alcaldia i regidora en funcions, Sandra Gómez, de no acudir a la reunió a la qual l'havia convocada dins de la ronda d'entrevistes que ha programat amb els candidats de les formacions que han obtingut representació al consistori per a donar-los la benvinguda i parlar de la seua constitució.

Així mateix, Ribó ha destacat que per a ell i per a Compromís és una "prioritat" formar a València "un govern de progrés" per a la pròxima legislatura i impulsar la segona edició del Govern de La Nau, l'executiu d'esquerres que ha dirigit la ciutat en l'últim mandat. Per això, ha indicat que s'ha de començar a treballar en el "programa comú" sobre el qual s'assente eixe govern.

Joan Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la trobada amb María José Català –la primera de la ronda de contactes iniciada amb els caps de llista dels partits que tindran grup municipal en el següent mandat–, preguntat per la decisió de la candidata socialista de no acudir a la convocatòria.

L'alcalde en funcions ha explicat que havia convocat a Sandra Gómez "exactament amb el mateix caràcter" institucional amb el qual s'ha convocat la resta de grups amb representació a l'Ajuntament a partir de les eleccions locals: PP, Ciutadans i Vox. Així, ha detallat que la reunió no estava encaminada a iniciar els contactes per a conformar govern.

"No és una qüestió de començar a treballar un programa. És una qüestió institucional. Vull ressaltar el caràcter institucional exclusiu", ha assenyalat Joan Ribó respecte a la ronda de contactes que ha iniciat aquest dijous i la prevista amb la responsable del PSPV.

"Crec que hi ha hagut un error d'interpretació. Mai m'havia plantejat, i no tenia cap sentit plantejar-me, una reunió ja de conformar govern", ha insistit el primer edil en funcions. Així, ha considerat que "potser" Sandra Gómez "ho ha entés d'una altra manera" i ha restat importància al fet que no s'haja volgut reunir amb ell. "No passa res; això és una tempesta en un got d'aigua", ha afirmat.

D'altra banda, preguntat per si en l'estructura del nou govern municipal es planteja crear una vicealcaldia per a deixar-la en mans del PSPV, Joan Ribó ha reiterat que en la negociació corresponent s'ha de parlar primer del què i després del com i del qui.

"Primer el què, que és un programa comú; després el com, l'organització, i després el qui", ha plantejat, al mateix temps que ha subratllat que eixe ordre el respectarà "d'una forma estricta". "El què no és una cosa que decideix l'alcalde. És una cosa que decideix la meua organització. Per tant, d'això ara no puc parlar en absolut", ha repetit.

next