Ricard Camarena guanya el Premi Nacional de Gastronomia com a Millor Cap de Cuina 2018

Amb aquest premi, el xef tanca un any "esplèndid" en el qual també ha aconseguit la segona estrella de la Guia Michelin i en què ha sigut considerat com el Millor Cuiner Internacional per la prestigiosa guia italiana 'Identità Golose'
4 novembre 2019 14:11h
El xef valencià Ricard Camarena ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia com a Millor Cap de Cuina 2018, que atorga la Reial Acadèmia de Gastronomia. / RICARD CAMARENA

VALÈNCIA (EP). El xef valencià Ricard Camarena ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia com a Millor Cap de Cuina 2018, que atorga la Reial Acadèmia de Gastronomia, durant l'acte que s'ha celebrat aquest dilluns al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid.

Camarena estava nominat a aquest guardó junt amb Paco Morales, del restaurant Noor de Còrdova, i Iván Cerdeño d'Iván Cerdeño-Cigarral del Ángel de Toledo. El cuiner valencià s'ha alçat finalment amb la distinció després de diversos anys nominat en aquesta categoria.

Amb aquest premi, considerat el 'Goya de la cuina', Camarena tanca un any "esplèndid" en el qual també ha aconseguit la segona estrella de la Guia Michelin i en què ha sigut considerat com el Millor Cuiner Internacional per la prestigiosa guia italiana 'Identità Golose', recorden des de l'oficina del xef.

Ricard Camarena, després de rebre el premi, ha tingut un record per al seu entorn "especialment" per a la seua dona i sòcia, Maricarmen Bañuls, qui és qui l'"ajuda a tocar de peus a terra" i a mantindre "la mirada posada en el més alt per a poder aspirar a tot". El cuiner ha volgut dedicar el premi també al seu equip més pròxim, "que m'ha ajudat a perseguir el meu somni", i a la família i als amics, "per entendre la meua professió".

Camarena ha confessat sentir-se "aclaparat" per aquest guardó que reconeix la labor de molts anys. "És un reconeixement que em fa molta il·lusió, a més d'un premi que et donen i ja no et lleven perquè no cal revalidar-lo cada any", ha explicat. El valencià ha apuntat que aquest premi "pot semblar el fermall a una carrera, però la veritat és que tinc la sensació que la meua carrera està començant i encara tinc moltes coses a dir" pel que respecta a la gastronomia.

Factor humà

El Premi Nacional de Gastronomia com a Millor Cap de Cuina 2018 li arriba dos anys i mig després de traslladar Ricard Camarena Restaurant a Bombas Gens Centre d'Art. Durant el poc de temps que porta en el nou emplaçament "s'han canviat moltes coses tant en l'espai com en l'experiència que es viu, i hem fet major recalcament en la importància de cuidar el factor humà". El restaurant només obri de dimecres a dissabte.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next