Ricardo Caballer dispararà una Nit del Foc amb 5.500 ordres de foc i un terratrémol final de 3 minuts

La pirotècnia Ricasa s'encarregarà del principal castell de les Falles i de la 'mascletà' del dia de Sant Josep
17 març 2019 12:01h
La Nit del Foc, ha informat l'empresa, serà un espectacle nou "amb molt de ritme i intensitat des del principi fins al final". / EFE

VALÈNCIA. La pirotècnica Ricardo Caballer (Ricasa) ha previst per a la Nit del Foc, en la matinada del 18 al 19 de març, un espectacle nou, amb molt de ritme i intensitat, dinàmic i variat, i manejat per dotze ordinadors i amb un total de 5.500 ordres de foc.

L'empresa d'Olocau (el Camp de Túria) torna a disparar l'espectacle pirotècnic més emblemàtic de les Falles, després que l'any passat fora a càrrec d'una dona, Reyes Martí, per primera vegada en la història, i, com mana la tradició, també dispararà l'última mascletà el 19 de març i els focs artificials de la Cremà.

La Nit del Foc, ha informat l'empresa, serà un espectacle nou "amb molt de ritme i intensitat des del principi fins al final, molt dinàmic i variat", disparat tot en sistema digital "amb un total de dotze ordinadors i 5.500 ordres de foc".

S'utilitzarà una grua per a elevar efectes a 60 metres d'altura i així poder visualitzar-se de tots els llocs sense impediment visual, així com una torre vertical i una altra horitzontal de 48 metres on també s'utilitzaran aquests tipus d'efectes disparats des de tots els angles. A més, l'espectacle comptarà amb tota la gamma cromàtica i més de trenta efectes visuals diferents. 

Segons Ricasa, especial interés tindrà la part final de l'espectacle "com agrada als valencians", amb una explosió de so i color de més de 3 minuts d'un total de 21 minuts i 15 segons que dura tot l'espectacle, que comptarà amb un pes de 3.000 quilos de material pirotècnic.

La mascletà del dia de Sant Josep, l'última de les Falles del 2019 en la plaça de l'Ajuntament, tindrà un principi totalment digitalitzat de minut i mig amb tot tipus d'efectes jugant per tots els punts de la plaça.

Eixa part donarà pas al cos més tradicional de la mascletà, que comptarà amb sis retencions terrestres i aèries en la qual l'última digitalitzada de tots els punts de la plaça anirà in crescendo per a donar pas al terratrémol de quatre fases i final aeri de mil volcans i trons durant 30 segons. En total es cremaran 300 quilos de material pirotècnic reglamentari.

Per a la Cremà 2019, Ricasa ha programat un espectacle pirotècnic diferent dels anys anteriors, que cremarà 213 quilos i en el qual s'integraran efectes en la plaça de l'Ajuntament junt amb efectes envoltant la falla i que, com és tradicional, encendrà la Fallera Major de València. Després de sis minuts de duració sense pausa, començarà la Cremà del monument municipal, que només tindrà adorns, perquè Ricasa pretén donar més protagonisme a la cremà de la falla.

next