Els 'riders' i Intersindical protesten contra la precarietat laboral arran la mort del repartidor de Barcelona

Els repartidors denuncien que són falsos autònoms i lamenten les males condicions laborals que els ofereixen Glovo i Deliveroo
5 juny 2019 19:43h
Els 'riders' i Intersindical esperen que els judicis contra Glovo i Deliveroo demostren que són falsos autònoms. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El col·lectiu Riders por Derechos i Intersindical han protestat contra la precarietat laboral aquest dimecres davant de l'Ajuntament de València. La protesta radica en la mort d'un repartidor de Glovo a Barcelona. Els manifestants han denunciat que els accidents dels treballadors ocorren "cada dia". De fet, el portaveu dels riders no ha pogut assistir a la concentració perquè ha patit un accident amb la bici, segons han explicat fonts d'Intersindical.

Els repartidors i sindicalistes, acompanyats de representants d'altres col·lectius com els iaioflautes i la representant de Podem Pilar Lima, han cridat contra Glovo i la resta d'empreses i han reiterat les "males condicions" en les quals treballen els riders.

En aquest sentit, un extreballador de Glovo i actual repartidor d'Uber Eats denuncia que Glovo el va 'desconnectar' després d'estar una setmana sense treballar. Assegura que el seu cas no és aïllat i que els treballadors que rebutgen comandes "perden punts" i poden acabar perdent el treball. És per això que molts riders es passen l'aplicació els uns als altres, "per a complir amb les exigències de productivitat de l'empresa", assegura Marco Llerena, representant d'Intersindical Valenciana.

De fet, aquest dimecres el sindicat de riders ha denunciat que Glovo està portant a terme una "cacera de bruixes" i està acomiadant aquells repartidors que comparteixen aplicació mòbil. Des d'Intersindical ni confirmen ni desmenteixen aquesta afirmació, però asseguren que "l'empresa desconeix qui es passa l'aplicació, perquè no tenen manera de saber-ho". 

Els riders han explicat que en aquests moments estan pendents de la sentència del judici contra Deliveroo a València i dels macrojudicis de Barcelona i Madrid. Consideren que "gràcies al bon treball de les inspeccions de treball", els jutges es decantaran en favor dels repartidors.

Abans d'acabar la concentració, Llerena ha llegit un manifest en el qual es denuncia la precarietat laboral en tots els sectors econòmics. A més, el text apel·la a l'organització dels treballadors per a defensar els seus drets i es demana "la derogació de les reformes laborals del 2010 i del 2012".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next