Rodríguez-Piñero crida a la participació en els comicis europeus i es compromet a "defensar els interessos dels valencians"

La número cinc en la llista del PSPV a les eleccions europees considera que aquests comicis són decisius per a configurar el futur de la Unió Europea
9 maig 2019 14:19h
Rodríguez-Piñero ha participat en l'acte junt amb el cap de llista, Josep Borrell, i el ministre i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. / PSOE

TOLEDO. La candidata valenciana i socialista al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero ha participat aquest dijous a Toledo en la presentació de la candidatura europea del PSOE, on ha explicat les seues idees per a garantir els drets dels valencians a Europa. En l'acte, s'ha compromés a "continuar defensant a Brussel·les els interessos dels valencians i valencianes i dels sectors productius i agraris durant els pròxims cinc anys per a aconseguir que els ciutadans tinguen garantits els seus drets i la prestació de serveis essencials i també perquè l'economia guanye en competitivitat i productivitat, i aconseguisca obrir-se a nous mercats i crear ocupació de qualitat".

Rodríguez-Piñero ha participat en l'acte junt amb el cap de llista, Josep Borrell, i el ministre i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. "Amb la presentació de la candidatura socialista coincidint amb el dia d'Europa arranquem la campanya a les Eleccions Europees més important de la nostra història", ha apuntat la candidata i actual eurodiputada abans d'assegurar que "el pròxim 26 de maig ens juguem el nostre futur i el futur de l'Europa que volem". "Els socialistes defensem una Europa més social, progressista i més pròxima als problemes reals dels ciutadans", ha assenyalat durant la presentació la candidata valenciana i número cinc de la llista europea, per la qual cosa ha assegurat que durant els pròxims anys es deixarà "la pell perquè tots els valencians i valencianes se senten protegits per Europa i també per a aconseguir que Europa torne a il·lusionar els ciutadans".

Per a això, ha apuntat que "és fonamental que tots i cadascun dels ciutadans trien el pròxim 26 de maig quina Europa volen", i ha fet una crida a la mobilització i participació massiva "perquè és l'única manera de tornar a plantar-li cara a l'extrema dreta com ja han fet els socialistes en les eleccions generals i autonòmiques".

"Volem tornar a liderar el canvi cap a una Europa progressista, democràtica i social que tant necessitem i desitgem", ha assegurat en aquesta línia l'eurodiputada valenciana, qui també s'ha compromés a "anar de la mà i acostar Brussel·les" a tots els sectors productius valencians "perquè tinguen accés a totes les polítiques, fons i recursos europeus" així com a traslladar a Brussel·les les polítiques socials que ja està aplicant el Consell de Ximo Puig al País Valencià "amb l'objectiu d'aplicar-les en el conjunt d'Europa i que beneficien tots els ciutadans amb independència d'on visquen".

De fet, Inmaculada Rodríguez-Piñero ha posat com a exemple el pla de Pobresa Infantil Zero anunciat pel president Puig i ha assegurat que el PSOE reivindicarà que Brussel·les implante un pla de Garantia Infantil perquè tots els xiquets de la Unió Europea "tinguen dret a un habitatge digne i a una nutrició adequada, i tinguen garantit el seu accés a la salut i a la sanitat". "El Consell de Ximo Puig és un exemple per a Europa i per això reivindicaré que Brussel·les es fixe en les seues polítiques per a consolidar l'Europa socialdemòcrata que volem", ha conclòs.

next