Rodríguez-Piñero defensa l'harmonització de duanes i la "unitat d'actuació" per a reformar la PAC

La candidata socialista al Parlament Europeu considera que "les regles del joc" han de ser "iguals per a tots"
24 maig 2019 11:58h
Rodríguez-Piñero s'ha reunit aquest divendres al matí amb el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris i amb el de la Fundació Pro AVE. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La candidata del PSPV al Parlament Europeu Inmaculada Rodríguez-Piñero ha apostat per la "unitat d'actuació" per a aconseguir "canvis fonamentals", com ara la reforma de la Política Agrària Comunitària (PAC) i l'harmonització de duanes perquè "les regles del joc siguen iguals per a tots".

Així s'ha pronunciat l'eurodiputada aquest divendres en declaracions als mitjans de comunicació, després de mantindre un desdejuni de treball amb el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, i amb el president de la Fundació Pro AVE, Federico Félix.

La candidata socialista al Parlament Europeu ha destacat que la "unitat d'actuació" en defensa del Corredor Mediterrani va donar un "èxit segur", perquè ha detallat que, amb el canvi de govern estatal, la Generalitat, les organitzacions empresarials, els sindicats i tots els grups polítics van treballar junts "en defensa d'una cosa que és imprescindible" per al País Valencià.

"Hem identificat altres focus on hem de posar la mateixa estratègia i unitat d'acció per a aconseguir que a la Unió Europea (UE) es facen una sèrie de canvis que són fonamentals", ha sostingut Rodríguez-Piñero.

En aquest context, la candidata socialista ha ressaltat dos elements "estratègics", com ara reformar la PAC, que creu que "necessàriament ha de recollir les prioritats i les necessitats de l'agricultura mediterrània", i aconseguir l'harmonització en les duanes.

"No podrem ser competitius mentre hi haja competència deslleial de tercers països que no compleixen les normes que exigim a les nostres empreses i als nostres sectors agraris, perquè es permet que entren per altres ports on no es realitzen ni les inspeccions ni els controls", ha criticat. Per això, Rodríguez-Piñero ha subratllat la importància de "treballar junts" perquè "les regles del joc siguen iguals per a tots, frenar la competència deslleial i ajudar la nostra agricultura, que també és un sector estratègic".

Per la seua part, preguntat per les seues peticions a la candidata, Boluda ha assenyalat que "la llista és tan àmplia que començaria pel Corredor, seguiria per les taronges i més infraestructures que també són necessàries, i acabaria per l'accés nord del Port, que també és necessari". "Que ens defense", ha demanat el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris.

D'altra banda, Félix ha apuntat que des de la Fundació Pro AVE estan "cuejant molt pel Corredor" i ha assegurat que amb Rodríguez-Piñero "tenim una joia perquè ens ajude i ens diga coses que ens poden servir per a continuar espentant aquesta infraestructura, tan necessària per als interessos del conjunt de la societat valenciana".

"Està en joc quina Europa volem"

La candidata socialista al Parlament Europeu, preguntada per la campanya electoral, ha destacat que és "crucial, perquè està en joc quina Europa volem: si volem votar aquells que volem una millor Europa o aquells que defensen acabar amb ella o que pacten amb els que volen acabar amb ella".

Rodríguez-Piñero ha considerat que és "molt difícil" parlar d'Europa i creu que ha sigut "fonamental" la coincidència dels comicis europeus amb els municipals. "L'important és com acostar Europa als ciutadans, i ho fem quan anem de la mà amb els ajuntaments", ha assegurat.

"He vist interés en tots els llocs als quals he anat i he vist una magnífica acceptació del que és l'aposta per la socialdemocràcia, que crec que és l'única opció majoritària per a poder ajudar a fer aquest canvi de rumb que Europa necessita", ha conclòs.

next