El Rototom 2019 posa el focus en el canvi climàtic i en la necessitat de 'blindar' el medi ambient

El festival se celebrarà a Benicàssim del 16 al 22 d'agost sota el lema 'Stand up for Earth'
12 març 2019 14:11h
L'organització del festival vol convidar el públic i totes les persones que fan possible aquest projecte "a la reflexió i a la cerca activa i positiva de solucions col·lectives i alternatives que ajuden a canviar la deriva del planeta".  / GUILLEM CHESA, ROTOTOM

CASTELLÓ DE LA PLANA. El Rototom Sunsplash 2019 es marca com a repte en la pròxima edició posar l'atenció sobre el canvi climàtic i sobre la necessitat de blindar el medi ambient. Així, vol convidar el públic i totes les persones que fan possible aquest projecte "a la reflexió i a la cerca activa i positiva de solucions col·lectives i alternatives que ajuden a canviar la deriva del planeta", segons han assenyalat des de l'organització.

'Stand up for Earth' és el lema que transitarà de forma transversal per la 26a edició del festival internacional, que se celebrarà a Benicàssim del 16 al 22 d'agost, un lema que reforça el compromís de la macrocita reggae amb la defensa dels drets humans, la pau i el respecte al medi ambient.

"Actualment, els problemes mediambientals han adquirit una dimensió molt preocupant que afecta les diferents escales socials, econòmiques, polítiques i també de justícia social. No obstant això, creiem que existeixen alternatives vàlides", han destacat des del Rototom, i han afegit que el canvi passa "per nosaltres mateixos i inclou més participació, democràcia i sensibilització".

'Stand up for Earth' estarà molt present en les àrees culturals gestionades per Exodus –l'associació sociocultural del Rototom Sunsplash– dins del recinte de concerts, especialment en Pachamama. Aquest "espai de reconnexió amb la Mare Terra des dels valors de desenvolupament sostenible, agroecologia i salut actuarà" com a epicentre de l'edició d'enguany.

En eixe espai es desenvoluparà el gruix de les activitats i iniciatives per a informar, construir consciència social, compartir coneixements i interactuar. No obstant això, el lema serà també un punt de referència en els debats del Fòrum Social i de la Casa de la Paraula d'African Village.

"Millorar la nostra relació amb el planeta"

A la programació dissenyada en exclusiva per a materialitzar aquest lema se sumaran les accions de caràcter social i ambiental que el festival ve desenvolupant des de sempre, com les adreçades a eliminar el consum de plàstic o fer un ús eficient dels recursos hídrics durant el certamen.

"Desitgem que 'Stand up for Earth' siga un objectiu comú per als qui formem part del festival i que fem possible una transformació que ajude a millorar la nostra relació amb el planeta", han afegit des del festival.

Per part seua, i per a anar aplanant el terreny abans d'activar el lema de la 26a edició, l'Associació Cultural Exodus, que representa el vessant més social del Sunsplash, fa una crida per a participar en la Global Strike for Future, la vaga mundial contra el canvi climàtic prevista per a aquest divendres 15 de març.

next