El Rototom es declara "lliure de plàstic" i elimina aquest material dels seus espais

El festival també estrena enguany un sistema per a reduir el desaprofitament alimentari
26 juliol 2019 16:46h
Enguany no hi haurà plàstic ni en el recinte de concerts del Rototom ni en la zona d'acampada. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. El festival Rototom Sunsplash, que se celebra del 16 al 22 d'agost a Benicàssim, ha fet un altre "pas ferm" en el seu compromís amb el medi ambient i es declara esdeveniment plastic free (lliure de plàstic) en la seua edició del 2019. Així, no hi haurà plàstic ni en el recinte de concerts ni en la zona d'acampada.

Segons han informat fonts de l'organització, en aquesta edició el Rototom retirarà per complet les botelles d'aigua de plàstic, tant en les barres com en les màquines expenedores, la qual cosa suposa un total de 230.000 unitats. Aquestes se sumen a les 15.000 unitats de refrescs que se substituiran per barrils reciclables connectats a aixetes o per envasos de llanda en l'acampada.

Com a alternativa per al públic, el festival amplia a 13 les casetes de recàrrega d'aigua a un preu assequible, i estén el sistema d'osmosi a tots els bars i barres.

Amb la premissa de reciclar, s'instal·laran més de 500 contenidors en el recinte de concerts i en l'acampada per a reforçar la recollida selectiva. També hi haurà 40 punts de recollides de burilles.

L'acampada estrenarà polsadors temporitzats i reductors de cabal en totes les aixetes i dutxes per a estalviar un 30% de consum hídric.

El Rototom Sunsplash estrena a més un sistema per a reduir el desaprofitament alimentari, de manera que cada establiment de la zona gastronòmica del recinte podrà donar al tancament de l'edició el seu excedent de productes no peribles al Banc d'Aliments de Castelló.

next