Dalmau proposa cedir vivendes rurals a canvi de la seua rehabilitació per a combatre el despoblament

El vicepresident segon anuncia la creació de la 'Plataforma en Xarxa', un portal web amb informació i ofertes d'habitatge disponible per a lloguer o compra
27 agost 2019 17:21h
El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, proposa cedir habitatges de zones despoblades a canvi de la seua rehabilitació. / EP

VALÈNCIA. El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha informat que treballa en el diagnòstic sobre les "carències i necessitats" que hi ha en el món rural per a establir les línies estratègiques de desenvolupament territorial per al període 2020-2030 per al foment de l'estalvi i l'eficiència energètica de les llars.

El conseller també ha assenyalat que "aquests programes de rehabilitació integrals i adequació a la normativa ajudaran a fer front als problemes de pobresa energètica existents en el món rural". 

Així, ha anunciat que la Conselleria ha previst encetar en les pròximes setmanes la creació d'un inventari, a través dels ajuntaments, "a fi de facilitar la cessió d'habitatges buits a famílies en lloguer social a canvi de la seua rehabilitació".

També, la creació de la 'Plataforma en Xarxa', un portal web amb informació i ofertes d'habitatge disponible per a lloguer o compra. La intenció d'aquesta plataforma és "fer públic i posar en coneixement l'oferta d'habitatge en les zones rurals".

Per a Martínez Dalmau, aquestes iniciatives "ajudaran a revitalitzar el sector de les transaccions immobiliàries que, des d'uns anys enrere, va de capa caiguda en les zones rurals de la Comunitat Valenciana".

next