Castells, ermites i trinxeres: rutes a peu per a descobrir el patrimoni del Puig de Santa Maria

La Regidoria de Cultura programa els caps de setmana i festius passejades pel terme municipal per a difondre el patrimoni cultural, monumental i natural de la localitat
4 octubre 2019 08:34h

VALÈNCIA. Quina millor manera per a conéixer el patrimoni d'una localitat que passejar pels seus carrers i camins? Això és el que ha pensat l'Ajuntament del Puig de Santa Maria (l'Horta Nord), que ha iniciat un programa de rutes pel seu terme municipal per a donar a difondre l'ampli patrimoni que aglutina aquesta localitat.

A pocs quilòmetres de València, aquesta localitat –cabdal per a entendre la creació de l'antic Regne de València– ofereix diverses possibilitats al seu veïnat i als turistes que la visiten. Des de gaudir del patrimoni natural de la mar i l'horta fins a passejar pel seu castell, la cartoixa o el monestir.

El programa impulsat per la Regidoria de Cultura preveu diferents tipus de passejades. Agrupades sota el paraigua de rutes culturals, hi ha una dedicada 'Al pas de Jaume I pel Puig', una visita a la Cartoixa d'Ara Christi, una ruta teatralitzada de cavallers i princeses, la 'Ruta de les Escultures' i una ruta anomenada 'Refugis i trinxeres de la Guerra Civil'.

Pel que fa al patrimoni monumental del Puig de Santa Maria, des de l'Ajuntament s'ha elaborat una ruta que passa per tots les edificacions destacades del municipi. El visitant pot conéixer el Monestir de Santa Maria del Puig, la Cartoixa d'Ara Christi, el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques, l'Ermita de Sant Jordi, l'Ermita de Santa Bàrbara, el Fumeral de la Conserveta, la Torre de Guaita i les restes del castell de Jaume I. Tots aquests espais es poden visitar de manera individual.

Per als amants de la naturalesa, el Puig de Santa Maria també ofereix alternatives. Des de la mar fins a la Muntanyeta de la Patà passant per la marjal i l'horta. El terme municipal ofereix platja però també una xicoteta seguida de muntanyes coneguda com la Serra Llarga.

Calendari i reserves

La web El Puig Turístic ofereix tota la informació per a participar en aquestes rutes. El portal té un calendari on la persona interessada pot saber quins dies estan programades les rutes que li interessa així com totes les particularitats per a participar-hi.

Totes les rutes necessiten d'inscripció prèvia i en algunes cal abonar un xicotet import per a formar part de la passejada.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next