El Sabadell vendrà el 40% de la participació en Ribera Salud i només en mantindrà un 10%

El grup nord-americà Centene Corporation amplia fins al 90% la seua participació en la firma que gestiona diversos hospitals valencians
30 maig 2019 11:32h
El departament de salut de Dénia, el contracte de concessió del qual expira el 2024, està gestionat per la Unió Temporal d'Empreses formada per DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d'aquestes. / EFE

VALÈNCIA. El Banc Sabadell vendrà el 40% de la seua participació en Ribera Salud a Centene Corporation i en mantindrà un 10%, segons el preacord aconseguit entre l'entitat i la companyia, que se signarà abans de l'estiu. Segons fonts properes a la negociació consultades per Europa Press, l'acord s'ha tancat per vora 50 milions d'euros.

El Sabadell i el grup nord-americà, socis al 50% a l'empresa Ribera Salud, ja han signat el preacord amb les condicions per les quals Centene ampliarà fins al 90% la seua participació en el capital de la firma sanitària, gestora de diversos hospitals valencians, segons publica aquest dijous València Plaza.

El banc, amb seu a Alacant, va assumir el 50% de Ribera Salud procedent de la CAM, però dins de la seua estratègia no entra el manteniment de participacions industrials i ja va pactar l'eixida de l'empresa de salut, segons han manifestat a EFE fonts coneixedores de l'operació.

Quan se signe l'acord, el Sabadell comunicarà el mateix a títol informatiu a la Generalitat, que continua amb les negociacions amb les empreses propietàries de l'Hospital de Dénia per a revertir la gestió a la sanitat pública.

El departament de salut de Dénia, el contracte de concessió del qual expira el 2024, està gestionat per la Unió Temporal d'Empreses formada per DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d'aquestes.

El grup sanitari Ribera Salud també gestiona els hospitals universitaris i centres de salut dels departaments de Torrevella i Vinalopó.

A la Comunitat de Madrid, gestiona l'Hospital Universitari de Torrejón i està present en la societat BR Salut, gestora del servei del Laboratori Central de San Sebastián de los Reyes, que dona cobertura a sis hospitals públics.

A més, va participar en la planificació, construcció, posada en marxa i consolidació de l'Hospital de Manises fins a desembre del 2012, i va gestionar l'Hospital Universitari de la Ribera des de la seua obertura el 1999 fins a març del 2018.

next