La Generalitat adverteix els taxistes que no regularà els VTC si no accepten la proposta del Consell 

Habitatge planteja establir 15 minuts de precontractació als serveis d'Uber i Cabify, una mesura del tot insuficient per als taxistes
14 febrer 2019 14:00h
 Els taxistes es manifesten davant el Palau de la Generalitat per a protestar contra la "inacció" del president de la Generalitat davant del conflicte amb els VTC.

VALÈNCIA. La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori, María José Salvador, ha advertit aquest dijous al sector del taxi que no regularà les llicències de lloguer de vehicles de transport amb conductor (VTC) si els taxistes no accepten la proposta del Consell. "Si el sector del taxi no accepta el decret, probablement no hi haja decret", ha alertat la consellera en una roda de premsa per a presentar l'índex de referència de preus del lloguer al País Valencià.

Salvador ha recordat que el Consell ja va presentar "les línies bàsiques del que podia ser el decret, mesures que han sigut inclús votades i suportades per taxistes en altres comunitats autònomes, com ara la catalana", i que ací rebutja el sector del taxi. La consellera també ha contraposat la situació de Madrid amb la del País Valencià i ha insistit que ací s'ha "negociat" i "dialogat" amb totes les parts mentre que a Madrid el govern autonòmic "no ha fet absolutament res, no ha intervingut, no ha entrat a regular", tot i les protestes i manifestacions que s'han convocat. 

Aquest avís arriba el mateix dia que els taxistes es manifesten davant del Palau de la Generalitat per a protestar contra la "inacció" del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a solucionar el conflicte entre el taxi i Uber i Cabify. Al respecte, Salvador ha assegurat que al País Valencià sí que s'està treballant per a solucionar el problema i des de la Conselleria asseguren que no entenen per què el taxi valencià no accepta el que sí que han acceptat el taxistes d'altres llocs de l'Estat on la situació és més dramàtica.

La principal mesura plantejada pel Consell és la d'establir un període mínim de 15 minuts entre el moment de la sol·licitud del servei dels VTC i el seu inici, un període que els ajuntaments podran incrementar en l'àmbit urbà si així ho consideren necessari. 

Segons ha explicat Salvador, ara la Generalitat està disposada a dialogar, però "negociar ja s'ha negociat". En aquest sentit, ha reiterat que l'ampliació dels 15 minuts de precontractació no variarà. A més, ha destacat que fins i tot l'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que utilitzarà de referència eixe temps.

next