Salvador espera l'informe de l'Advocacia de la Generalitat sobre el projecte dels VTC i apunta que el de Competència "no és vinculant"

La consellera assegura que el decret per a regular serveis com Uber i Cabify s'està tramitant "seguint tots els informes que són preceptius" i planteja que es podrà aprovar abans de les eleccions
14 març 2019 14:32h
Un informe de la Comissió de Defensa de la Competència de la Generalitat qüestiona el projecte del Consell sobre Uber i Cabify per ser "restrictiu". / Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha manifestat aquest dijous que l'informe de la Comissió de Defensa de la Competència de la Generalitat que qüestiona el "restrictiu" projecte de decret del Consell per a regular els VTC s'ha fet "sense que ningú ho demane, no és preceptiu, ni és vinculant, ni ha sigut a petició de ningú".

Segons la consellera, "Competència pot informar sobre si afecta o no a la competència, no informa sobre la legalitat o no del decret". Per tant, esperarà l'informe que està elaborant l'Advocacia de la Generalitat, "que és la que marcarà el seu contingut" –ha puntualitzat–, per a "continuar amb la seua tramitació en funció del que diga el seu informe".

Salvador ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb els membres de la Mesa de Rehabilitació creada per la Conselleria en ser preguntada per l'informe de la Comissió de Defensa de la Competència (CDC) que adverteix que el projecte del Consell recull "importants limitacions" en la precontractació i regula el servei de VTC d'una forma "més restrictiva" que el taxi, la qual cosa genera "un clar perjudici per a l'usuari" en restringir "la competència limitant l'oferta de mercat".

Sobre aquest tema, Salvador ha assenyalat que "aquest informe ens ha arribat damunt de la taula de la Conselleria sense que ningú el demane; no és preceptiu, ni és vinculant ni ha sigut a petició de ningú, ho han fet d'ofici", ha agregat.

Així mateix, ha assegurat que el decret s'està tramitant "seguint tots els informes que són preceptius. En aquests moments, està en mans de l'Advocacia i es tramitarà com correspon legalment, tal com marquen administrativament els passos a seguir", igual que "tots els decrets que tramita aquest govern", ha puntualitzat.

Pel que fa a la possibilitat que el decret es puga aprovar abans de les eleccions del 28 d'abril, Salvador ha apuntat que estan treballant "perquè siga així però un decret té una fase de tramitació administrativa que és la que és", ha admés.

"Pensem en eixe àmbit temporal però primer han de passar tots els informes i ací nosaltres no podem entrar perquè ho han de fer els òrgans que corresponen sense cap mena d'interferència per part nostra", ha remarcat.

Preguntada per la possibilitat que entitats com l'associació majoritària del sector, Unauto VTC, puguen recórrer als tribunals, Salvador ha instat a "esperar" que el projecte primer passe per "tots els filtres de legalitat".

"Cadascú és legítim de portar als tribunals el que considere i sobre les demandes de responsabilitat patrimonial també", ha dit. "Jo no entraré en eixes valoracions però també cal tindre en compte que nosaltres ho aprovarem tot amb els informes favorables com sempre hem fet en aquest govern", ha conclòs.

next