Salvem el Cabanyal acorda posar "punt final" a la seua activitat pública després de 21 anys "de resistència"

L'associació continuarà treballant de manera interna per a organitzar els "documents històrics" de la plataforma i fer-los públics a Internet
9 juny 2019 13:26h
L'assemblea de la plataforma ha votat aquest dissabte acabar amb l'activitat pública. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'assemblea de la Plataforma Salvem el Cabanyal ha decidit "posar punt final a totes les seues activitats públiques" després de 21 anys de marxa, al mateix temps que s'ha acomiadat de les organitzacions socials sorgides en el barri, a les quals anima a "lluitar pel benestar". També ha manifestat la seua "enyorança" per "totes les persones que no l'acompanyen" en l'actualitat però en el seu moment "van ser l'ànima de la resistència".

Així ho va decidir aquest dissabte la plataforma en una assemblea extraordinària en la qual es va celebrar una votació que, amb dues abstencions i dos vots en contra, va determinar que després de 21 anys el col·lectiu pose "punt final a totes les activitats i manifestacions públiques de Salvem el Cabanyal.

L'entitat ha assegurat que continuarà "treballant en l'àmbit intern per a completar l'arxiu històric de l'associació, així com en totes aquelles tasques que tinguen interés en aquest sentit", ha explicat en un comunicat.

"Salvem el Cabanyal-Canyamelar s'acomiada i saluda molt especialment l'Associació de Veïns i Veïnes Cabanyal-Canyamelar", a la qual "encoratja a seguir amb la defensa dels interessos generals del barri, de la justícia social i de totes les veïnes i veïns".

Així, els membres de Salvem el Cabanyal s'han mostrat "convençuts que totes les associacions que treballen són necessàries i positives". Per això, les animen a "integrar-se en la vida social del nostre poble, el Cabanyal -Canyamelar, i lluitar pel benestar de la ciutadania i l'interés general".

També ha expressat la seua gratitud a "totes i tots els artistes, advocades, arquitectes, lampistes, electricistes, obrers, sociòlegs, polítics, companyes i companys lluitadors, veïnes i veïns, ecologistes, transportistes, historiadors, músics, moviments socials, lingüistes, economistes i activistes", així com a la "ciutadania organitzada" que ha donat "suport i ajudat a parar la destrucció". "A totes i a tots les que ens vau animar a seguir", ha afegit.

D'altra banda, ha detallat que la documentació històrica de Salvem el Cabanyal-Canyamelar "estarà disponible per a tothom en el web" de la plataforma, que com a arxiu històric es pot visitar en www.cabanyal.com. "La recuperació i actualització de la web s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració de la Diputació de València. En aquests moments, en aquestes hores, se'ns acumulen els treballs", agrega.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next