Salvem el Cabanyal i l'Associació de Veïnes presenten les seues al·legacions al pla urbanístic del barri

Les entitats veïnals no volen "un pla a qualsevol preu" i demanen que arribe "com més prompte millor"
9 abril 2019 20:30h
Les al·legacions procedeixen d'un treball participatiu amb el barri. / SOCIETAT PLA CABANYAL

VALÈNCIA. La plataforma Salvem el Cabanyal i l'Associació de Veïnes i Veïns del Cabanyal-Canyamelar han presentat aquest dimarts les seues al·legacions al Pla Especial del Cabanyal (PEC), que esperen que "suposaran aportacions de gran importància i una gran millora en l'ordenació urbanística integral del poble". A més, aquestes entitats han insistit que consideren com "un factor molt important poder comptar amb un pla urbanístic com més prompte millor", segons han assenyalat en un comunicat.

"Evidentment, no estem parlant d'un pla urbanístic a qualsevol preu", han indicat, mentre que consideren que les al·legacions poden "establir les bases de la transformació, rehabilitació, recuperació i modernització del Cabanyal-Canyamelar".

Els col·lectius veïnals han assenyalat que "els punts clau que han motivat les al·legacions han sigut elaborats i consensuats en les respectives associacions al llarg de molts mesos en un treball d'estudi i participació que s'ha realitzat en tots els àmbits, veïnal, tècnic i polític".

D'aquesta manera, han considerat que "algunes de les al·legacions presentades ja suposen una millora real, si s'atenen les declaracions fetes en els últims dies des de la regidoria i l'equip tècnic". A més, han assenyalat que "ja s'està treballant en alguns conceptes que suposaran millores molt significatives per al veïnat".

D'altra banda, les plataformes també han manifestat que durant l'elaboració de les al·legacions "s'han plantejat qüestions que defensaven els interessos particulars per damunt dels generals que no han comptat, ni comptaran mai," amb el seu suport i incideixen que el treball realitzat "és en defensa de l'interés general per al Cabanyal-Canyamelar".

Al·legacions particulars

Així doncs, han incidit que "no abordant qüestions que, encara que no contravinguen els interessos generals, són més subjectives o particulars", animen "tot el veïnat que està dins d'aquestes circumstàncies a presentar les seues al·legacions particulars". "La casuística pot ser tan variada i complexa que en qualsevol moment podríem veure'ns desbordats dins de les nostres possibilitats", afegeixen.

Finalment, han expressat que consideren com "un factor molt important poder comptar amb un pla urbanístic com més prompte millor, un pla que acabe amb l'abandó al qual s'ha sotmés el Cabanyal-Canyamelar injustament durant tants anys".

Totes dues plataformes han recalcat que, una vegada aprovat el Pla Especial d'Ordenació Urbana, "és necessari comptar amb uns bons mecanismes i eines de gestió", per la qual cosa per a desenvolupar el PEC serà "absolutament necessari comptar amb una Oficina d'Intervenció Integral que assegure el compliment dels objectius fonamentals" i "una gestió àgil i l'optimització dels recursos públics i privats que es posen al servei de l'execució del PEC".

next