Sánchez assegura que té els informes necessaris per a desbloquejar els lliuraments a compte

El president en funcions del govern espanyol confirma que podrà fer el traspàs dels diners en els pròxims dies
9 octubre 2019 13:30h
Sánchez assenyala que els lliuraments a compte arribaran en els pròxims dies. / VERÓNICA LACASA / EUROPA PRESS

MADRID (EP). El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimecres que ja té en el seu poder "tots els informes" necessaris que li permetran desbloquejar el traspàs a les autonomies de l'actualització dels lliuraments a compte "en els pròxims dies".

Així ho ha anunciat en una entrevista en Telecinco, recollida per Europa Press, en la qual ha indicat que les autonomies no poden ser "víctimes" del bloqueig polític, com tampoc els pensionistes, als quals l'executiu pujarà les pensions d'acord a l'IPC, segons el compromís adquirit per Sánchez.

El Ministeri d'Hisenda busca des de fa setmanes la fórmula legal que li permeta transferir aquests fons, després que es passara tot l'estiu assegurant que un govern en funcions i amb els Pressuposts de l'Estat prorrogats del 2018 no estava capacitat per a procedir així.

Sánchez ha justificat eixa postura perquè "no tenia molt de sentit", en la seua opinió, que un govern en funcions actualitzara els lliuraments a compte quan podia haver-hi en unes setmanes un nou executiu amb plenes capacitats. Quan es va constatar la inevitable repetició electoral, ha explicat, l'executiu espanyol va considerar que la situació era altra.

El divendres passat, la ministra portaveu, Isabel Celaá, reconeixia que el govern de Pedro Sánchez encara treballava en la fórmula legal per a poder desbloquejar els lliuraments a compte estant en funcions, si bé eixa mateixa setmana Sánchez ja havia anunciat en un míting a València la seua decisió d'actualitzar els lliuraments a compte abans de les eleccions del 10 de novembre.

next