Sánchez espera exhumar Franco a l'octubre: "Ja ho estem preparant"

El líder del PSOE creu que el trasllat de les restes del dictador "enfortirà" la democràcia espanyola i que "es tancarà el cercle de la Transició"
8 octubre 2019 11:08h
"Ja l'estem preparant. El Tribunal Suprem ha estat unànime en la seua sentència i crec que és una gran victòria per a la democràcia espanyola", va declarar Sánchez. / EUROPA PRESS

MADRID (ACN). El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va apuntar aquest dilluns en una entrevista a Antena 3 que espera que l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco tinga lloc al mes d'octubre. "Ja l'estem preparant. El Tribunal Suprem ha estat unànime en la seua sentència i crec que és una gran victòria per a la democràcia espanyola", va declarar Sánchez. 

En aquest marc, va afirmar que "no mira" l'exhumació en clau electoral, sinó en "termes històrics", ja que "el dia que les restes del dictador deixen de descansar amb les de les víctimes, Espanya haurà canviat i es tancarà el cercle de la Transició". "Estarem en una democràcia que s'ha enfortit sobre la base de principis com la dignitat, la memòria, la reparació i la justícia", va assegurar.

next