Sánchez garantirà "la seguretat i la convivència" a Catalunya "sense excloure cap possibilitat de l'ordenament jurídic"

El president en funcions ha assegurat que el seu executiu "respecta i acata" la decisió del Suprem i ha destacat que "l'acatament significa l'íntegre compliment" de les condemnes
14 octubre 2019 12:50h
Sánchez ha reaccionat aquest dilluns a la sentència del procés. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president en funcions de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha declarat que "s'obri una nova etapa" en què el seu govern "garantirà la convivència, la seguretat i el respecte a la democràcia" des de "la fermesa democràtica, sense excloure cap possibilitat de l'ordenament jurídic". Així mateix, també ha ressaltat que ho farà "amb proporcionalitat".

Així s'ha pronunciat Sánchez respecte de la sentència del procés coneguda aquest dilluns. En aquest sentit, ha assenyalat que s'ha tractat d'un procés judicial que "s'ha desenvolupat amb plenes garanties i absoluta transparència" i que el seu govern "respecta i acata" la decisió del Tribunal Suprem. A més, ha recalcat que "l'acatament significa l'íntegre compliment" de les condemnes.

El president en funcions ha valorat que la base de la sentència és que els polítics independentistes presos han tractat de violar els "tres principis" de la Constitució Espanyola: "La igualtat dels ciutadans davant la llei; "la rica diversitat territorial, que es reflecteix en un alt grau d'autogovern de les comunitats autònomes", i "la inviolabilitat de la integritat territorial i la defensa de la sobirania nacional". "La vulneració d'aquests tres principis democràtics està en la base de la sentència", ha destacat.

"S'han vulnerat els drets d'una majoria i s'ha dividit la societat", ha assenyalat Sánchez, qui també ha indicat que s'han "atropellat i vulnerat" els drets recollits a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Una sentència "exemplar"

Sánchez ha destacat que la sentència del procés no sols és "exemplar", sinó que també denota "el naufragi d'un projecte polític que ha fracassat en l'intent de tindre suport intern i internacional". "Si deixem de costat els extremismes, podrem encetar una nova etapa" perquè "una Catalunya moderna, plural i tolerant accedisca a la posició destacada dins d'Espanya que li correspon per dret i per història".

"Estem abocats a una nova etapa: l'objectiu sols pot ser la restauració de la convivència a Catalunya; el marc sols pot ser la llei", ha afirmat. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next