Diari La Veu del País Valencià
Sánchez i Iglesias es tornen a reunir aquesta vesprada a La Moncloa per a avançar en l’acord d’investidura

MADRID. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, es tornaran a reunir aquest dimarts a la vesprada a La Moncloa per a avançar en l’acord d’investidura i clarificar l’abast del ‘govern de cooperació’ que ambdós es van comprometre a impulsar.

Fonts de Podem asseguren que hi assisteixen amb l’objectiu de demanar a Sánchez que aclarisca quina és la seua posició respecte a la formació de govern perquè en els últims dies han sentit “missatges molt diversos” i “posicions contradictòries” al sí del PSOE. Podem insisteix que el ‘govern de cooperació’ exigeix necessàriament un executiu ‘de coalició’, un extrem que el PSOE no clarifica.

La reunió té lloc l’endemà que Sánchez rebera a La Moncloa el líder del PP, Pablo Casado, i que Rivera renunciara a mantindre una trobada adduint que ja ha deixat clar el seu ‘no’ a la investidura.

Segons Podem, la reunió es produeix a iniciativa de Sánchez –com en el cas de Casado– després de diverses jornades marcades pels missatges de dirigents del PSOE a PP i Ciutadans perquè faciliten una investidura amb la seua abstenció. Les dues formacions de la dreta mantenen la porta tancada malgrat el debat intern que ha provocat la qüestió a Ciutadans, on el portaveu econòmic, Toni Roldán, i l’eurodiputat Javier Nart han abandonat la direcció.

Fonts de La Moncloa han apuntat aquest dimarts que el president espanyol està decidit a sotmetre’s a la investidura durant el mes de juliol tinga o no els suports garantits, una decisió que deixaria la pilota en la teulada de les formacions que han de permetre la seua investidura amb un ‘sí’ o bé amb una abstenció.

Podem manté de moment la voluntat d’impulsar l’acord per la via dels partits que van donar suport a la moció de censura, tot i que demana estar present al govern. En aquest cas, però, Sánchez no pot comptar a priori amb el ‘sí’ de les formacions independentistes i hauria de confiar en, com a mínim, una abstenció d’ERC per a ser investit en segona volta.

La sessió d’investidura no tindrà lloc en cap cas en la primera setmana de juliol, i sí que es pot produir a partir d’aquest moment. En cas que fracasse, s’activarà el termini de dos mesos per a la convocatòria d’unes noves eleccions, fet que permetria encara una segona sessió d’investidura al mes de setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa