Sánchez promet que no farà "cap gran coalició" amb el PP

El candidat socialista demana a Iglesias que es comprometa a no bloquejar la formació del nou govern després de les eleccions i emplaça l'independentisme a fer autocrítica 
1 novembre 2019 13:30h
Sánchez ha demanat a Iglesias que es comprometa també a "no bloquejar" la formació de govern després de les eleccions del 10N. / H.BILBAO EUROPA PRESS

VITÒRIA (ACN). El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha promés aquest divendres que no farà "cap gran coalició" amb el PP després de les eleccions. "No pactarem un govern amb un partit que ha pactat amb l'extrema dreta, que banalitza la violència de gènere, la igualtat entre homes i dones i la història democràtica d'aquest país", ha dit el candidat socialista a les eleccions generals.

Per contra, Sánchez ha demanat a Iglesias que es comprometa també a "no bloquejar" la formació de govern després de les eleccions del 10N. Sánchez també ha emplaçat l'independentisme a fer autocrítica i admetre que la independència no és possible, i li ha recordat que a l'altra banda hi ha "un líder disposat a dialogar dins de l'Estatut i la Constitució, que és Miquel Iceta i el PSC". 

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una trobada amb militants a Vitòria i en resposta a les declaracions del líder de Podem, Pablo Iglesias, que en aquests últims dies ha acusat els socialistes de pretendre utilitzar Catalunya com a "excusa" per arribar a un acord amb el PP després de les eleccions i aplicar receptes liberals a la crisi que es preveu.

"Jo responc clarament la seua pregunta: no hi haurà gran coalició. Responga la meua pregunta: bloquejarà el govern per cinquena vegada, o no?", ha apuntat Sánchez dirigint-se a Iglesias.

Sánchez també ha fet referència a Catalunya per a afirmar que l'independentisme no ha fet autocrítica ni ha reconegut que "ha enganyat la ciutadania catalana, sobretot els que creien que la independència era possible".

Ofereix el PSC per al diàleg amb l'independentisme

Ara, segons Sánchez, "el més important és que l'independentisme reconega aquesta mentida i potser en algun moment isca un líder que els diga que la independència no és possible i que han de parlar amb l'altra part de Catalunya que no és independentista".

En aquest marc, ha recordat que a l'altra banda, "a la Catalunya no independentista", hi ha "un líder disposat a dialogar dins de la Constitució i l'Estatut, que és Miquel Iceta i el PSC".

El PSOE també centra aquests dies la campanya a combatre l'abstenció. Aquest divendres Sánchez ha demanat "un esforç més" als militants perquè induïsquen els companys i familiars a votar el PSOE. "Compartim una reflexió amb ells: el principal problema polític que té aquest país és el bloqueig" i només el PSOE pot "garantir un govern fort", afegeix Sánchez.

next