Sánchez s'atribueix una suposada davallada de l'independentisme a Catalunya

El president del govern espanyol en funcions acusa el PP i Cs de recuperar el discurs sobre el 155 quan senten "aroma preelectoral"
11 setembre 2019 12:38h
Sánchez ha recordat que al novembre del 2017 un 29% dels espanyols situaven la independència com un dels seus principals problemes, mentre que el baròmetre del CIS del gener del 2019 apunta que només preocupa al 6,8% dels ciutadans. / EUROPA PRESS

MADRID. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha atribuït aquest dimecres a l'acció del seu govern una suposada davallada del suport dels ciutadans catalans a la independència així com la caiguda de la preocupació dels espanyols sobre aquesta qüestió. 

Al seu torn de rèplica a les intervencions dels líders del PP i de Cs al debat del Brèxit, Sánchez ha recordat el que el Centre d'Estudis d'Opinió va publicar al juliol: "Ara mateix tenim el nivell més baix –i segueix essent molt alt, un 44%– de suport a la independència de Catalunya en els últims dos anys, i només el 9,1% dels catalans dona suport a la unilateralitat". 

També ha recordat que al novembre del 2017 un 29% dels espanyols situaven la independència com un dels seus principals problemes, mentre que el baròmetre del CIS del gener del 2019 apunta que només preocupa al 6,8% dels ciutadans. "Alguna cosa crec que hi tenim a veure el Govern d’Espanya i com estem enfocant la situació a Catalunya", ha sentenciat.

Sánchez també ha afirmat que les apel·lacions del PP i de Cs a l'aplicació del 155 tenen "aroma preelectoral" i ha ironitzat sobre el fet que Albert Rivera situe la qüestió catalana a l'eix del seu discurs. "Ara a Rivera li lleven Veneçuela, ETA i el 155 i no sé que pot vindre a explicar", ha sentenciat.

Segons Sánchez, contràriament al que han fet PP i Cs, "en aquesta mena d'actuacions, com menys sobreactuació, millor, perquè crec que la força tranquil·la del constitucionalisme és el que ens pot servir per a restaurar la situació a Catalunya".

next