Sandra Gómez promet extraescolars gratuïtes per a fomentar la igualtat i la conciliació laboral

La mesura anunciada se suma a la proposta de crear una xarxa d'escoletes públiques a València amb setze centres nous
5 maig 2019 13:43h
Gómez, que ha assistit a una 'xiquifesta' al Parc Central organitzada pel PSPV amb motiu del Dia de la Mare, ha concretat que aquesta iniciativa beneficiarà 40.000 xiquets d'entre 6 i 12 anys. / EFE

VALÈNCIA. La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que una de les mesures que aprovarà si és triada serà la posada en marxa d'una activitat extraescolar gratuïta per a fomentar la igualtat d'oportunitats entre els menors i la conciliació laboral.

Gómez, que ha assistit a una 'xiquifesta' al Parc Central organitzada pel PSPV amb motiu del Dia de la Mare, ha concretat que aquesta iniciativa beneficiarà 40.000 xiquets d'entre 6 i 12 anys, que tindrien accés a matèries com la música, els idiomes i l'esport. 

La mesura anunciada aquest diumenge se suma a la proposta de crear una xarxa d'escoletes públiques, amb setze nous centres que obriran les seues portes a Sant Marcelí, el Cabanyal, la Malva-rosa, Benimaclet, Ciutat Fallera, Torrefiel, Mestalla, Albors, Sant Antoni, Campanar, Benicalap, Tres Forques, el Calvari, Arrancapins, Na Rovella i Natzaret.

Segons Gómez, "des de les administracions cal fomentar la corresponsabilitat i l'educació amb la prioritat que les cures siguen públiques, especialment dels més xicotets".

A més, ha reiterat el seu compromís de garantir la universalitat de l'escolarització de 0 a 3 anys a València amb la creació d'aquesta xarxa d'escoletes.

La candidata a l'Alcaldia de València ha destacat que aquestes mesures són "una aposta per les famílies", amb especial atenció a les dones per a evitar que abandonen el mercat laboral i puguen continuar desenvolupant la seua professió.

next