Sanitat arriba a un acord amb les universitats privades perquè l'alumnat puga fer pràctiques en hospitals públics

L'alumnat de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Farmàcia, Nutrició i Psicologia de les universitats Cardenal Herrera-CEU, Catòlica i Europea podrà fer pràctiques en centres dependents de la Conselleria 
3 juliol 2019 12:31h
Els departaments de salut que rebran alumnat de les universitats privades seran Vinaròs, Sagunt, Arnau de Vilanova-Llíria, Doctor Moliner, Requena, Pare Jofré, La Ribera, Gandia i Xàtiva-Ontinyent. / PUÇOLENC

VALÈNCIA. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha arribat a un acord amb la Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir i la Universitat Europea de València perquè l'alumnat de les titulacions de Ciències de la Salut d'aquestes universitats privades puga realitzar pràctiques docents en hospitals públics i centres de salut dependents de la Conselleria. 

El departament que dirigeix Barceló establirà anualment les places disponibles als hospitals i centres d'Atenció Primària de cada departament de salut que no estiguen ocupades per les universitats públiques. Aquesta decisió és fruit de l'acord aconseguit entre la Generalitat i les universitats públiques i privades per a la distribució de l'alumnat entre els centres sanitaris valencians. 

Aquestes places, que mai podran superar la capacitat docent dels centres sanitaris, s'assignaran de forma proporcional entre les universitats privades, de manera que es garantisca no coincidisca alumnat de diferents universitats en un mateix servei. 

Compensació econòmica per part de les universitats

En virtut d'aquest acord amb Sanitat, les universitats citades satisfaran una compensació econòmica a la Conselleria per la utilització dels recursos públics per a la docència pràctica. La compensació econòmica consistirà en l'import equivalent a l'establit per a les taxes de primera matrícula dels estudis de grau amb experimentalitat 5, és a dir, 21,16 euros per crèdit. 

Aquesta quantitat econòmica aportada per les universitats revertirà directament en els departaments i serveis que acullen l'alumnat per a millorar la qualitat de les pràctiques, adquirir material per a investigació i millorar la formació dels professionals col·laboradors docents. 

En el cas de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, serà l'alumnat de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica qui podrà realitzar pràctiques curriculars clíniques i sanitàries en els departaments de salut assignats. En el cas de la Universitat Catòlica, l'alumnat dels títols de Medicina i Infermeria. Pel que fa a la Universitat Europea, serà l'alumnat dels graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia. 

Altres claus de l'acord

Els departaments de salut que rebran alumnat de les universitats privades seran Vinaròs, Sagunt, Arnau de Vilanova-Llíria, Doctor Moliner, Requena, Pare Jofré, La Ribera, Gandia i Xàtiva-Ontinyent (només Medicina en els dos últims casos). 

L'acord especifica que la realització d'aquestes pràctiques docents no suposarà la consideració de mèrit per a l'accés a la funció pública; no serà computada a l'efecte d'antiguitat o reconeixement de serveis previs, i no inclourà, per part de la Conselleria, cap mena de bossa o ajudes a l'alumnat. Tindrà una vigència de dos anys corresponents als cursos acadèmics 2019-2020 i 2020-2021, prorrogables fins a quatre anys.

next