Sanitat activa l'alerta per altes temperatures en 12 comarques

Els termòmetres poden superar els 39 graus aquest cap de setmana
6 juliol 2019 11:59h
Les zones climatològiques en alerta per calor són la 7, 8, 9, 12, 13, 17, 18 i 19. / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat, d'acord amb les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani EAM, ha activat per a aquest dissabte l'alerta sanitària per nivell taronja –temperatures que podrien superar els 39 graus– en zones de 12 comarques valencianes.

Les zones climatològiques en alerta per calor són la 7, 8, 9, 12, 13, 17, 18 i 19 que estan a les comarques de l'Alcalatén, la Plana Baixa, l'Alt Millars, l'Alt Palància, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Serrania, la Ribera Alta, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d'Albaida.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 7 són: Eslida, Aín, l'Alcúdia de Veo, Argeleta, Artana, Aiòder, Cirat, Espadella, Fanzara, les Fonts d'Aiòder, Llucena, Lludient, Suera, Tales, Toga, Torralba, Torre-xiva, Vallat, Vilamalur.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 8 són: Caudiel, Viver, Pina, Barraques, Begís, Benafer, el Toro, Figueres, Pavies, Sacanyet, Teresa, Toràs.

Pel que respecta a la zona 9, les poblacions són: Sogorb, Alfondeguilla, Algar de Palància, Algímia d'Alfara, Algímia d'Almonesir, Almedíxer, Altura, Assuévar, Castellnou, Xóvar, Gaibiel, Gàtova, Geldo, Xèrica, Matet, Navaixes, Soneja, Sot de Ferrer, Torres Torres i la Vall d'Almonesir.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 12 són: Llíria, el Villar, Casinos, Xulilla, Domenyo, la Llosa del Bisbe, Marines, Olocau, Segart, Serra, Sot de Xera, Bétera, Benaguasil, Benissanó, la Pobla de Vallbona, l'Eliana, Nàquera, Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benaixeve, Vilamarxant.

A la zona climatològica 13 corresponen les poblacions de: Toris, Bugarra, Montroi, Xiva, Alboraig, Bunyol, Xest, Xestalgar, Godelleta, Macastre, Montserrat, Pedralba, Real, Iàtova.

Pel que respecta a la zona 17, les poblacions són: Énguera, Bicorb, Bolbait, Anna, Xella, Dosaigües, Millars, Navarrés i Quesa.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 18 són: Antella, Barxeta, Xàtiva, Sumacàrcer, Cotes, Castelló de la Ribera, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Estubeny, Gavarda, el Genovés, la Granja de la Costera, la Llosa de Ranes, La Pobla Llarga, l'Alcúdia de Crespins, l'Ènova, Llanera de Ranes, Llocnou d'en Fenollet, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Torrella i Vallés.

A la zona climatològica 19 corresponen les següents poblacions: Ontinyent, Beniatjar, Carrícola, Llutxent, la Pobla del Duc, Moixent, Vallada, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Bellús, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufali, Castelló de Rugat, el Palomar, Guadasséquies, l'Olleria, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

next