Sanitat signarà un conveni amb les universitats privades entre febrer i març "per a preparar el curs vinent"

El Constitucional avala que l'alumnat dels centres privats practique en el sistema públic
6 febrer 2019 11:58h
Fonts de la Conselleria han informat a EFE que "estan treballant" en aquest conveni des de setembre. / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat treballa en l'elaboració d'un nou conveni de col·laboració amb les universitats privades i en una actualització del conveni amb les públiques que se signarà entre els mesos de febrer i març "perquè hi haja temps suficient per a preparar el pròxim curs".

Fonts de la Conselleria han informat a EFE que "estan treballant" en aquest conveni des que el passat 19 de setembre el Tribunal Superior de Justícia valencià va estimar el recurs de la Universitat Catòlica de València per a reconéixer el dret dels seus alumnes de Medicina a realitzar pràctiques en la sanitat pública.

Aquest dimarts es va fer públic que el Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional i nul que la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana establisca col·laboració únicament amb les universitats de titularitat pública per a facilitar les pràctiques als estudiants de Medicina.

Per part seua, el rector de la Universitat Catòlica de València (UCV), José Manuel Pagán, ha assenyalat en un comunicat que amb aquesta sentència, l'executiu valencià "ha de fer passos per a trobar ja un acord definitiu" amb la seua universitat i la resta de centres privats.

Així mateix, ha assenyalat que la sentència garanteix la docència pràctica i clínica de les titulacions que així ho requerisquen a les universitats privades o d'iniciativa social com la UCV.

"El que sempre hem defensat és el dret dels nostres alumnes de Ciències de la Salut a tindre la mateixa formació pràctica que els de Dret, per exemple", ha apuntat Pagán, qui ha assenyalat que, fins ara, els alumnes sí que podien formar-se en els jutjats però no als hospitals públics.

"Hem tingut sempre present el necessari diàleg amb la Conselleria de Sanitat i molt especialment amb el nou equip, però indubtablement aquesta sentència avala el dret dels nostres alumnes i deixa incontestable la nostra reivindicació", ha afirmat.

next