Sanitat manté l'alerta per calor a set comarques

Els termòmetres han arribat a 37 graus a les 11 hores d'aquest dissabte
29 juny 2019 13:08h
La Conselleria recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia. / EUROPA PRESS-ARXIU 

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), manté per a aquest dissabte l'alerta sanitària per nivell taronja en zones de set comarques valencianes.

Les zones climatològiques en alerta per calor són les denominades 1 i 7, que corresponen a zones de les comarques del Alcalatén, els Ports, l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat, la Plana Baixa, l'Alt Millars i la Vall d'Aiora.

Així, les poblacions compreses a la zona climatològica 1 són Vistabella del Maestrat, Morella, Castellfort, Vilafranca, Ares del Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Xodos, Cinctorres, Culla, el Forcall, Herbes, la Mata de Morella, la Pobla de Benifassa, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, la Todolella, Vallibona, Villores i Sorita.

Així mateix, les poblacions que corresponen a la zona climatològica 7 són Eslida, Aín, l'Alcúdia de Veo, Argeleta, Artana, Aiòder, Cirat, Espadella, Fanzara, les Fonts d'Aiòder, Llucena, Lludient, Suera, Tales, Toga, Torralba, Torre-xiva, Vallat i Vilamalur.

En produir-se aquest augment de temperatures, Sanitat ha activat les mesures per a transmetre les recomanacions per a previndre els efectes de la calor.

 

Temperatures a les 11 hores

Aquest dissabte, a les 11 hores, segons ha informat l'Aemet, Vinaròs ja havia registrat 37 graus. Així doncs, bona part del País Valencià havia superat els 30 graus de temperatura: Castelló de la Plana havia arribat als 34,5 graus, els mateixos que Llíria; Morella registrava 34,4 graus, i Bétera tocava els 34 graus.

Al sud, l'Aeroport d'Alacant-Elx marcava 33,3 graus i a la ciutat d'Alacant es registraven 33,2 graus. L'aeroport de València es quedava en 33,1 graus i la ciutat registrava 32,1 graus.

Els termòmetres marcaven a Xàtiva, a les 11 del matí, 32,9 graus i a Utiel s'arribava a 31,6 graus durant les primeres hores d'aquest dissabte.

next