Sanitat inicia el procés de reversió de Dénia

La resolució signada aquest dimecres tracta de posar fi a una dècada de gestió privada
17 abril 2019 14:30h
Amb la resolució signada aquest dimecres es persegueix posar fi a una dècada de gestió privada i donar pas a un model de gestió pública directa. / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ordenat l'inici de les actuacions necessàries per a permetre, a través de l'instrument jurídic més adequat, el rescat per a la gestió pública directa del Departament de Salut de Dénia-La Marina. 

A aquest efecte, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha sol·licitat a la Direcció General d'Assistència Sanitària, a la Direcció General de l'Alta Inspecció i a la Direcció General d'Eficiència i Règim Econòmic els informes preceptius necessaris per al canvi del model de gestió. 

La Conselleria es basa en les conclusions adoptades recentment per la Comissió d'Auditoria del Departament de Salut de Dénia-La Marina entre les quals destaquen que "no hi ha evidència científica que aquest model [de concessió] siga més eficient". 

La citada comissió, aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris a les Corts i de la qual formen part representants tècnics professionals, plataformes ciutadanes i grups polítics, indica que el model "tampoc ofereix ni pot oferir equitat, i a més crea una bretxa insalvable entre els treballadors del sistema sanitari públic". Incideix l'informe en el fet que "el sistema de col·laboració públic-privada es va implantar en el seu moment sense buscar un consens social". 

Amb aquesta resolució signada aquest dimecres es persegueix posar fi a una dècada de gestió privada i donar pas a un model de gestió pública directa que garantisca l'equitat en l'accés de la ciutadania als serveis sanitaris en el Departament de Salut de Dénia-La Marina.

next