Sant Mateu ja té orgue a l'Església Arxiprestal

La Diputació ha comprat l'instrument amb una inversió de 30.250 euros
5 febrer 2019 19:09h
Des de la Diputació estan convençuts del potencial que té el patrimoni cultural i històric "per a ajudar els pobles a generar noves oportunitats. / DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ 

CASTELLÓ DE LA PLANA. La Diputació de Castelló farà possible, amb una inversió de 30.250 euros, que l'Associació Cultural Orgue de Sant Mateu concloga la instal·lació de l'orgue a l'Església Arxiprestal del municipi d'acord amb el seu compromís amb la posada en valor del patrimoni sacre de la demarcació com a generador de noves oportunitats.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha conegut en primera persona quin és l'estat en el qual es troba la instal·lació de l'instrument per a la qual aquest col·lectiu fa anys que recapta fons, detalla la institució en un comunicat.

"El treball que ha realitzat aquesta associació és exemplar, ja que ha recuperat l'orgue per a l'església, de manera que ha permés amb això tota una completa programació cultural molt important per a dinamitzar el municipi", ha dit Sales.

El diputat ha afegit que des de la Diputació estan convençuts del potencial que té el patrimoni cultural i històric "per a ajudar els pobles a generar noves oportunitats turístiques i culturals. És per això que ens hem compromés a aquesta important col·laboració per a concloure aquest important treball".

En aquest sentit, Sales remarcart: "Estem molt orgullosos del nostre patrimoni i treballem per a optimitzar el seu potencial per als pobles". Així mateix, ha subratllat que el cas de Sant Mateu és un "exemple" d'això però que treballen "per tota la província per a aconseguir-ho". Sobre aquest tema, ha indicat que, sense anar més lluny, fa uns dies va concloure l'exposició La Llum de la Memòria a Xèrica i Caudiel, "que ha portat prop de 50.000 visitants a aquesta zona de l'Alt Palància".

L'Associació Cultural Orgue de Sant Mateu va començar aquest projecte en 2006, de manera que va recuperar la música d'orgue en una església que originàriament comptava amb aquest instrument. Ara, amb la instal·lació completa de l'orgue, gràcies a aquesta col·laboració de la Diputació, l'Arxiprestal de Sant Mateu enriquirà encara més la seua visita com una "autèntica joia" del gòtic valencià.

next