Esquerra Republicana presenta aquest dissabte a València les llistes per a les eleccions del 28 d'abril

Santi Zorío, Jaume Ferrà i Patrícia Minyana encapçalen la llista d'ERPV per a les eleccions al Congrés
22 març 2019 11:38h
Guillem Agulló encapçala la llista d'ERPV a les eleccions europees del proper 26 de maig. / ERPV

VALÈNCIA. El Consell Polític d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha triat aquest cap de setmana passat les candidatures al Congrés i al Senat per a les eleccions del pròxim 28 d'abril i ha confirmat la data del 23 de març per a l'acte de presentació de la candidatura a les eleccions europees del proper 26 de maig.

L'acte del 23 de març tindrà lloc a la Fira de Mostres de València i comptarà amb la participació de Diana Riva, Guillem Agulló, Ana Miranda, Jon Iñarritu, Joan Tardà i Marc Casanova. En aquest acte tindrà lloc l'actuació del grup Ovidi 4, format per David Hernández, Borja Penalba, David Caño i Mireia Vives.

L'organització vol fer d'aquest un acte "de profund calat polític i emotiu alhora", ha ressaltat el partit en un comunicat. Cal recordar que la candidatura, que porta per lema 'Ara Repúbliques' i que està encapçalada per Oriol Junqueras, té com a cap de llista pel País Valencià Guillem Agulló. A més a més, Oriol Junqueras va ser triat per unanimitat de l'Assemblea de l'Aliança Lliure Europea –EFA per les seues sigles en anglès– com a candidat a presidir la Comissió Europea.

Aquesta coalició europea presenta una candidatura que simbolitza "l'Europa que volem construir, l'Europa dels pobles, de tots els pobles. L'Europa que reconeix el dret d'autodeterminació, la que acull els qui fugen del seu lloc d'origen, la que dona oportunitats sense demanar d'on vens. L'Europa que enfront de les diverses repressions dels estats planteja la república o, millor, les repúbliques com a eina de futur", assenyala ERPV en un comunicat. En aquest sentit, el president d'ERPV, Josep Barberà, ha destacat que aquest acte siga "íntim però contundent, en el qual direm ben clar i alt qui som, què volem i què no estem disposats a consentir. Enfront de la repressió: república".

Pel que fa a les candidatures al Congrés, aquestes estaran encapçalades per Santi Zorío per Castelló, Jaume Ferrà per València i Patrícia Minyana per Alacant. Al Senat seran Francesc Puchol, Vicent Ruiz i Albert Amorós els qui encapçalen les llistes per Castelló, València i Alacant, respectivament.

Per als republicans valencians "és un exercici de responsabilitat presentar-se a les eleccions a Corts Valencianes i al Congrés i Senat espanyols, en aquest moment en què veiem com la majoria dels grups abandonen les reivindicacions històriques del País Valencià." En aquest sentit, el president d'ERPV ha destacat que el seu partit és el dels qui "mai hem renegat de les nostres idees. Volem un País Valencià on els drets dels valencianoparlants siguen respectats, volem posar fi a exempcions i que per a accedir a la funció pública calga saber valencià, volem un país on fer cultura no supose fer un esforç per la causa. Els diners del treball de valencianes i valencians han de gestionar-se al País Valencià si volem avançar com a poble en la cultura, en l'empresa, en la llengua o en la investigació".

Barberà ha animat a explicar els motius que fan d'ERPV l'opció política "més coherent" en aquest període electoral i a abandonar el missatge de la por fabricat per aquells interessats a fer canvis perquè res canvie. "Hem vist com el missatge de la por només ens ha conduït a alimentar les forces més autoritàries i excloents. No podem tindre por a treballar per la llibertat de les persones, la fraternitat dels pobles i la igualtat de totes i tots. Els nostres valors –que mai hem abandonat– només poden fer por a l'autoritarisme. Sabeu què fa por? Que la gent vote tapant-se el nas. El 28 d'abril i el 26 de maig hem de votar sense la pinça al nas", ha reblat Barberà.

next