L'artista Santiago Sierra torna a ARCO amb un ninot de falla de Felip VI que el comprador haurà de cremar

L'obra té un preu de 200.000 euros i el propietari li haurà de calar foc abans que passe un any, encara que en podrà conservar la calavera, feta de material ignífug
27 febrer 2019 10:53h
La figura del monarca que Sierra i Merino porten a ARCO fa 4,5 metres d'alçada.

MADRID. Els artistes Santiago Sierra i Eugenio Merino han presentat a la fira d'art contemporani de Madrid ARCO un ninot de falla del rei d'Espanya, Felip VI, que es ven per 200.000 euros amb el compromís que la persona que l'adquirisca l'ha de cremar abans d'un any. El propietari, però, no quedarà amb les mans buides, ja que podrà conservar la calavera del monarca, feta de material ignífug. 

Sierra i Merino, doncs, tornen amb una altra obra polèmica a la fira madrilenya. L'any passat el primer hi va exhibir la col·lecció de fotografies 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', en què retratava els polítics independentistes catalans, entre altres personatges. La direcció d'ARCO va decidir retirar l'obra, que finalment va comprar l'empresari català Tatxo Benet. Aquesta vegada, ARCO no preveu repetir la polèmica, segons ha indicat a l'ACN.

Merino, per la seua banda, és autor de l'obra 'Always Franco', que situava una estàtua de mida real del dictador dins d'un congelador.

La figura del monarca que ambdós porten ara a ARCO fa 4,5 metres d'alçada i es titula 'Ninot'. S'exposa al pavelló nou dins de la col·lecció que presenta la galeria Prometeo de Milà.

next